
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Şenlikoğlu mesajında, kadına yönelik şiddeti kınadığını ve şiddete uğrayan kadınların her zaman yanında olduğunu belirterek: “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezi ile şehrimizdeki kadınlara ücretsiz olarak sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriyoruz. Toplumsal huzuru ve güveni tesis edebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti:
“Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlara, kız evlatlarımıza yönelik işlenen şiddet unsurları bizleri derinden üzmektedir. Kadın annedir, kardeştir, eştir, sevgilidir, arkadaştır. Kadın, her şeyden önce bir insandır ve kendisine hak ettiği değer verilmelidir. Şiddet diline ve ayrımcılığa karşı çıkalım. Kadınların hak arama yollarını işletmeleri ve kendilerini korumaları için yanlarında olalım. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, hususundaki mücadelenin toplumun tüm kesimleri tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Dünyada ve ülkemizde kaydedilmekte olan tüm olumlu gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet, hali hazırda önemli problemler arasında yer almaya devam etmektedir. Kadına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Bu tür menfur olaylar, hem bir insanlık ayıbı, hem de kul hakkına girmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, kadınıyla erkeğiyle huzur ve barış dolu bir dünyada yaşamamızı temenni ediyorum.”



GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YAZ MÜJDESİ
SANAT MÜZİĞİ RÜZGÂRI GİRESUN’DA ESTİ
GİRESUN BELEDİYESİ’NİN HİZMET SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
YEŞİLTEPE CADDESİ’NDE YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Giresun Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
GİRESUN DAL-ÇIK PROJESİNDE ÖNEMLİ EŞİK AŞILDI
ARİFLİ MAHALLESİ TEMMUZ AYINDA İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR
