Giresun Sanat

ŞEB-İ ARUS ETKİNLİKLERİNE DAVET

ŞEB-İ ARUS ETKİNLİKLERİNE DAVET
27 kez
19 Aralık 2022 - 14:41

“Ne olursan ol gel” sözüyle tüm dünyayı hoşgörüye davet eden, sevgi, hoşgörü ve gönül insanı Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Giresun Belediyesi tarafından anma töreni düzenlenecek.

Bu kapsamda: Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediye iş birliği sonucu; İstanbul Tarihi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) programı sunulacak.

Mevlana’nın Şeb-i Arus (Düğün Gecesi) olarak adlandırılan ölüm günü vesilesiyle düzenlenen program 20 Aralık 2022 Salı günü Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Törende semazen gösterilerinin yine büyük ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Diğer yandan, geçtiğimiz yıl şehrimizde ilki düzenlenen programa katılan yazar, hukukçu, mutasavvıf Tuğrul İnançer de 4 Eylül 2022 günü hayatını kaybetmişti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen programda merhum Tuğrul İnançer hoca da anılacak.

Giresun Belediyesi yetkilileri programa tüm vatandaşları davet etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...