Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Giresun Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.
Rektörümüze ziyaretinde Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Cem Feridunoğlu ile Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Öğr.Gör. İsmail Bayram da eşlik ettiler.
Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve diğer dernek yönetim kurulu üyeleri ile bazı basın mensuplarının da hazır bulunduğu ziyarette Rektörümüz Başkan Bekir Bayram’a çiçek takdim ederek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik etti.
Dernek Başkanı Bekir Bayram, Rektörümüzün ziyaretinden çok memnun kaldıklarını belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün tarihçesi hakkında bilgiler verdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, basının demokratik ülkelerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen dördüncü bir güç olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında ve ilerlemesinde basına düşen çok büyük bir görev vardır. Bu görev tam bir kamu görevidir. Kamuyu denetleme görevidir” dedi.
Rektör Can konuşmasında, “Böylesine kutsal bir vazife yapan basın mensuplarının, gazetecilerin işlerini kolaylaştırmak da bizim sorumluluğumuz” diyerek, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında her zaman destek olacaklarını söyledi.
Rektörümüz, kamu görevlilerinin ve üst düzey bürokratların gazetecilerden çok çekindiklerini, bunun bir otokontrol sağladığını, bazılarının yanlış yapmaya niyeti varsa bile, gazetecilerin bu konuyu öğrenmesinden korkarak, bu işten vazgeçebildiklerine vurgu yaptı. “Gazeteciler kamu kaynaklarının amacı dışında harcanıp harcanmadığını, yetkilerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını denetliyorlar” diyen Rektör Can, meslek şehitlerine rahmet dileyerek, “işini mesleki etik ilkelere göre yürüten her gazeteciye minnet duygularımı da ifade ediyorum” diye konuştu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, gazetecilerin sorusu üzerine; tarihi Rektörlük binasının tekrar Üniversiteye tahsis edilmesi için hem Bakanlığa, hem de idari yargı makamlarına yürütmeyi durdurma başvurusu yaptıklarını hatırlattı. Rektör Can ayrıca, tahsisin kaldırılması işleminin kendilerinin bilgisi dışında yapıldığını, Üniversitenin bu konuda bilgilendirilmediğini de belirtti.
Debboy mevkiindeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bazı programlarının, öğrencilerin profesyonel fabrikalarda daha nitelikli bir staj yapabilmeleri amacıyla, Bulancak Organize Sanayi Bölgesine taşımayı planladıklarını, boşaltacakları dersliklere de 2017 yılından beri geçici olarak Bulancak’a gönderilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yerleştirileceğini hatırlatan Rektörümüz; “Debboy mevkiinde kesinlikle bir öğrenci azalması söz konusu değildir. Giden öğrenci kadar gelen öğrenci olacaktır. Hatta sayıları 350’yi bulacak Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileriyle ve Diş Hastanesine gelecek günlük 200-300 hasta ile bu mevkinin ticari yoğunluğu planlamalarımız sonucunda daha da artmış olacaktır” diye konuştu.