Giresun Sanat

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI”KİTABIMIZDAN PASAJLAR:1

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI”KİTABIMIZDAN PASAJLAR:1
48 kez
07 Şubat 2023 - 12:07
“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI”KİTABIMIZDAN PASAJLAR:1
Değerli dostlar!
Bu akşamdan itibaren “Göreleli Müzik Sanatçıları” kitabımızdan sizlere ilginç bazı pasajlar sunacağım.
İlkiyle başlayalım.
***
ZEKİ MÜREN: “GÜLER (GÜRSES) HANIM, BENDEN DAHA ÇOK SÜKSE YAPIYORSUNUZ!”
1960 ve 70’li yılların Maksim Gazinosu assolisti Sanat Güneşimiz Zeki Müren’le, 5 yıl aynı sahneyi paylaştığı solist altı Göreleli hemşehrimiz rahmetli Güler Gürses’le Giresun Dergisi adına Kurtuluş’taki evinde yaptığımız bir söyleşiden:
“Zeki Müren’in ciddi, titiz, kültürlü ve prensip sahibi komple bir sanatçı olduğunu anlatan Güler Gürses, Müren’le ilgili şunları söylüyor:
“Giysilerime kadar her şeyime karışırdı. ‘Mikrofonu al eline. Hadi bakalım geç aynanın karşısına. Böyle oku, şöyle oku’ der, her şeyi öğretirdi bana. Öğretmenimdi. Ondan bir şey öğrenmemek aptallıktır. Çok şey öğrendim ondan. Ona çok şey borçluyum.”
Zeki Müren’le ortak çok anısının olduğunu söyleyen Güler Gürses, bunlardan birini paylaşıyor bizimle:
“Bir gün dayım (Kemal Gürses) beni Grafson Plak Şirketi’ne götürdü. Plak doldurdum. O akşam Zeki Müren’e bu olayı açarak, ‘Abi, ben 4 tane plak yaptım’ dedim. Şöyle bir kasıldı ve güldü. Esprileri de bazen çok aşırı olurdu. Tabi bu hareketlerinden alındım ve ‘Aşk olsun yani, hevesimizi kursağımızda koyma. İnsanın elinden tutuldu mu tam tutulur. Şakası mı var bunun, dedim. Elimdeki eserleri de (Kemal Gürses’in besteleri) aldın, diye üsteledim. Zeki Müren, şakanın dozajını kaçırdığını anladı ve; ‘Her ne kadar elinizdeki eserleri alsam dahi, sana eser vermekte sakınca mı buluyorum kendimde. Benim eserlerimi de sen okuyorsun, benden daha çok sükse yapıyorsun’ diyerek gönlümü aldı.”
***
Daha fazlası kitapta.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...