Giresun Sanat

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI” KİTABIMIZDAN PASAJLAR-2

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI” KİTABIMIZDAN PASAJLAR-2
49 kez
08 Şubat 2023 - 12:11
“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI” KİTABIMIZDAN PASAJLAR-2
ŞENAY (EKİZ) YÜZBAŞIOĞLU
Dün, “Göreleli Müzik Sanatçıları” kitabımızdan Pasajlar-1 başlığı altında 1960 ve 70’lerin ünlü ses sanatçılarından Güler Gürses’den bir pasaj sunmuştum.
Bugün de, “sev kardeşim” ve “Hayat bayram olsa” şarkılarıyla tanıdığımız ünlü pop sanatçısı Şenay’ın Göreleliği üzerine kısa bir pasaj sunuyorum.
Buyurun, hep birlikte okuyalım:
“19 Ocak 1947 tarihinde Üsküdar’da doğdu.
Giresun’un Görele ilçesine bağlı Aralıkoz köyü Göcelli mahallesinden Emekli Albay (merhum) Niyazi Ekiz’in üç evladından (Şaziye Çatalbaş, Şenay Yüzbaşıoğlu ve Halil İbrahim Ekiz) biridir.
Görele’de “Ekiz Gıda” ticari ünvanıyla fındık ticareti ile uğraşan Emrullah Serkan Ekiz, Şenay’ın babası Niyazi Ekiz’in İstanbul’a gidiş öyküsünü şöyle anlatıyor:
“Aralıkoz köyünün ileri gelenlerinden Şenay’ın dedesi ile benim dedem amca çocukları olur. Şenay’ın babası Niyazi Ekiz, erken yaşta annesini ve babasını (Sarıkamış Harekatı’nda) kaybedince, amcası Haşim Ekiz onu sahiplenip, büyütür. Niyazi biraz ayaklarının üzerinde durmaya başlayınca, kendisini koruyup, kollayıp büyüten amcası Haşim Ekiz’den habersiz İstanbul’un yolunu tutar. Gidiş o gidiş. Haşim, bu durumu içine sindiremez. Böylece aralarındaki bağ kopar. Niyazi, bir daha da köyüne dönmez. İstanbul’da okur, subay çıkar, evlenir, albaylığa kadar yükselir. İkisi kız, biri erkek üç çocuğu olur. Sırasıyla bunlara Şaziye (Ekiz Çatalbaş), Şenay ve Halil İbrahim adlarını verir. Şenay, malum olduğu üzere 1969 yılında müzik hayatına atılır. 1981 yılında eşi Şerif Yüzbaşıoğlu’nu kaybeden Şenay, adeta hayata küser, içine kapanır. Kendisinin yaptığı eserleri sihirli dokunuşlarla adeta şaheser haline getiren eşi Şerif’in zamansız kaybı, Şenay’ı adeta yaşayan ölü haline getirir. Bu ayrılığa daha fazla dayanamayan Şenay, 4 Ocak 2013 tarihinde ebedi hayata veda eder. Büyüklerimiz ondan bahsederken, ‘bizim kız’ derlerdi. Yirmi yıl kadar önce babasından kalan bahçelerin durumunu görüşmek üzere Görele’ye gelmiş, bizde konuk olmuştu.”
***
Daha fazlası (4.5 sayfa) “Göreleli Müzik Sanatçıları” kitabımızda.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...