Giresun Sanat

Giresun, Depremzede Vatandaşlarımıza Kucak Açtı

Giresun, Depremzede Vatandaşlarımıza Kucak Açtı
admin( ertan@giresundasanat.com )
25 kez
22 Şubat 2023 - 9:29

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenerek kendi imkanlarıyla veya kurumlar aracılığıyla ilimize gelen afetzedeler, Valiliğimiz koordinasyonunda misafir edilmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 06.02.2023 tarihli emriyle; 10 ilimizde meydana gelen deprem afeti nedeniyle afet bölgesinde olan ve tahliye talebinde bulunan vatandaşlarımızın afet bölgesinden tahliye edilmesine karar verilmişti.

Bu kapsamda Giresun Valiliğimizin koordinasyonunda; “Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler; Giresun’da ev, otel, yurt ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildi.

Giresun’da 19.02.2023 tarihi itibarıyla 5020 depremzede vatandaşımız misafir edilmekte. İlimizde misafir edilen 4452 depremzede vatandaşımız; Valiliğin koordinasyon sağladığı veya kendi isteği ile tuttuğu evde (akraba, yakını, arkadaşında vs.) kalmakta.

568 depremzede vatandaşımız ise Giresun, Bulancak, Çamoluk, Espiye ve Piraziz’de bulunan Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü ile Yeşil Giresun M.T.A.L. Döner Sermaye İşletmesi (Uygulama Oteli), Orman İşletme Misafirhanesi, DSİ 226.Şube Müdürlüğü Misafirhanesi, FİSKOBİRLİK Eğitim ve Sosyal Tesisleri, Aripsas Otel ile Seyyid Vakkas Yurt Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında misafir edilmekte.

Kahramanmaraş merkezli depremin hemen sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve ilimize gelen afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızdan; depremin travmasını atlatabilmeleri için 1725 depremzedeye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarınca psikolojik destek çalışması yürütüldü.

Depremzede vatandaşlarımızdan 1076’sı hastanelere başvuruda bulundu. Bunlardan yatışı sağlanan 24 vatandaşımız taburcu edildi. 15 kişinin ise tedavisine devam edilmekte.

Ayrıca toplam 910 depremzedemizin gıda, hijyen, kıyafet ve kırtasiye gibi temel ihtiyaç talepleri de karşılandı.

İlimizde misafir edilen depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılanacak olup tüm kurum ve kuruluşlarımızla depremzede vatandaşlarımızın acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...