Giresun Sanat

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI” KİTABIMIZDAN PASAJLAR:6

“GÖRELELİ MÜZİK SANATÇILARI” KİTABIMIZDAN PASAJLAR:6
83 kez
28 Şubat 2023 - 19:06
NEV (Ses Sanatçısı, Söz Yazarı, Bestekar)
“Göreleli Müzik Sanatçıları” adlı kitabımızdan pasajlar sunmaya devam ediyoruz.
Bugünkü sanatçımız; alaturka tınıları Pop-Rock merkezine uyarlayan, çıkardığı “ışığım ve Gölgem” albümünün ardından 2007′de 13 üniversite tarafından “En İyi Erkek Şarkıcı” seçilen, KTÜ’de verdiği konsere 60 bin izleyici toplayan Nev.
İşte Nev ile ilgili pasajlar:
“Aslen Göreleli olup, asıl adı Nevzat Doğansoy olan Nev,24 Aralık 1968 tarihinde İstanbul’da doğdu. “
***
“Müziğe mandolinle başladı, üniversite 2.sınıfta iken elekro gitarla devam etti. Aradan beş ay geçtikten sonra kendini sahnede buldu. Öğrenim süresince güneyde müzik yaptı. Müzik dışında başka işlerle de meşgul olan Nev, zamanla bestecilik kimliğinin de ağır basmasıyla, kendini tamamen müziğe verdi.
2000 yılında, Teoman’ın daveti üzerine katıldığı Türkiye turnesinde, Ege ve Akdeniz şeridinde 100.000′e yakın dinleyici kitlesinin önünde konserler verdi, büyük ilgi gördü.”
***
“Alaturka tınıları Pop-Rock merkezine uyarladığını söyleyen sanatçı, “Işığım ve Gölgem”i kendisi ile yüzleşmek, gölgesine sahip çıkmak, bazen bir kelebeği özgürce dokunmadan sevebilmek, ayrılık, acı, mizah gibi temalara değinen bir albüm olarak” nitelendiriyor.
“Nev, çıkardığı “ışığım ve Gölgem” albümünün ardından 2007′de 13 üniversite tarafından “En İyi Erkek Şarkıcı” seçildi.”
***
“Nev; Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin en büyük üniversitelerinin yaptığı anketle En İyi Erkek Vokal kategorisinde diğer adayların da önüne geçti.”
***
“Üç albümün arkasından yoğun geçen konser ve bar çalışmalarıyla 2001 senesinden bu yana Türkiye çapında 400’e varan konser verdi. Özellikle 2009 Mayıs’ında verdiği 8 üniversite konseri büyük bir ilgi gördü ve 180.000′i aşkın izleyici kitlesi yakaladı. Nev’in en büyük ilgi gördüğü konser ise yaklaşık 60.000 izleyicisiyle Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşti.”
Daha fazlası (2 sayfa) “Göreleli Müzik Sanatçıları”, Seyfullah Çiçek, Görele Belediyesi Yayınları, Arı Sanat Yayınevi, 2023, İstanbul” kitapta.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...