Giresun Sanat

ŞENLİKOĞLU: “SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ” 

ŞENLİKOĞLU: “SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ” 
17 kez
29 Mart 2023 - 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi dünya markası oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun aldığı kararla her yıl 30 Mart günü ‘Uluslararası Sıfır Atık Günü’ olarak tüm dünyada kutlanıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Şenlikoğlu mesajında: “Herkesin değerleriyle kucaklaşan, geleneklerine sahip çıkan, aynı zamanda çağdaş, yenilikçi, mavi ve yeşil doğasıyla ünlenen, ‘Fındığın Başkenti, Kirazın Anavatanı’ olan şehrimiz için vatandaşlarımızın da projelerimize katılım sağladığı bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz.” diyerek şöyle devam etti:

“Sıfır Atık Projesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşumlarının gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağından ayrı bir şekilde toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Hareketi’nin, bugün hem ülkemizin çevresine, doğasına ve ekonomisine yaptığı katkıyla hem de aldığı uluslararası ödüllerle milletimizi gururlandırmaya devam etmektedir.

Bizler de vatandaşlarımızın da destekleriyle atıklarımızı kaynağında ayrıştırarak atıklarımızın geri kazanımını sağlıyor ve hepimizin hayal ettiği, gelecek kuşaklara daha güzel daha temiz bir Giresun bırakmak için çalışıyoruz.

Bu anlamda yaşayan ve yaşatan bir Giresun için tüm vatandaşlarımızın ‘Sıfır Atık’ hareketine katılımlarını önemsiyor, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...