Giresun Sanat

GİRESUN SİMİDİ 5 LİRA EKMEĞEDE ZAM GELİYOR

GİRESUN SİMİDİ 5 LİRA EKMEĞEDE ZAM GELİYOR
15 kez
05 Temmuz 2023 - 7:31
Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan ara zam ve dolar kurundaki artışın ardından Türkiye genelinde ekmek başta birçok temel ürüne gelmesi beklenen zamlar gelmeye başladı. 3 liraya satılan Giresun simidi 5 lira oldu. Ekmek zammının ise yolda olduğu öğrenildi. Giresun’da şuanda 200 gramı 5 liradan satılan ekmek fiyatının 250 grama yükseltilerek, fiyatının 7.5 liraya çıkartılacağı öğrenildi. Öte yandan ekmek fiyatını Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası belirlerken, simit fiyatını kim neye göre belirliyor merak konusu haline geldi. GESOB ve GTSO üyesi simit üretimi yapan işletmelere fiyatı kim veriyor? Fiyat denetimi ve kontrollü yapılıyor? Giresun halkı artık bu soruya cevap arar oldu. Özellikle unlu gıdalar arasında simide 2-3 ayda bir yapılan zamlarla ilgili yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.
Edilinen bilgiye göre Giresun’da ekmeğede zam yapılması için fırıncılar odası hazırlıklarını tamamladı. 200 gram 5 lira olan ekmeğin 220 gramı. 7.5 olması bekleniyor.
Giresun’da ekmek fiyatına beklenen zam geldi.Pazartesi günü sabahtan itibaren Giresun’da 220 gram ekmek 7.5 liradan satılmaya başlanacak.
Bir yazı görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...