Giresun Sanat

Sayın Valimiz, Tarımsal Makine Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi

Sayın Valimiz, Tarımsal Makine Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi
5 kez
03 Ekim 2023 - 18:46

 İmza Törenine Katıldı

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, Şebinkarahisar’da hayata geçirilecek olan Tarımsal Makine Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi’nin imza törenine katıldı.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Merkez Binası’nda 3 Ekim Salı günü saat 09.30’da gerçekleştirilen imza törenine; Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin yanı sıra DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammed Angın, DOKA İl Koordinatör Vekili Murat Ofluoğlu, Şebinkarahisar Belediye Başkan Vekili Onur Gürsoy ve Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan da katıldı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, imza töreninde yaptığı açıklamalarda, projenin bölgedeki tarımsal potansiyeli artırma ve kırsal kalkınmaya katkı sağlama amacına vurgu yaparak “Bugün burada, Giresun’un tarım sektörünü güçlendirmek ve kırsal kesimimizi desteklemek adına çok önemli bir projeyi hayata geçirme adımını atıyoruz. Bu projenin temel hedefi, çiftçilerimize modern tarım ekipmanlarına erişim sağlamak ve tarımsal üretimi daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmektir.

Tarım, bölgemizin en önemli ekonomik faaliyetlerinden biridir ve bu projenin başarılı bir şekilde uygulanması hem çiftçilerimizin hem de bölge ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Yerel halkımızın yaşam kalitesini artırmak, tarım sektörünü modernize etmek ve bölgemizin tarımsal potansiyelini maksimize etmek için buradayız.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Giresun’un tarımına ve kırsal kesimine yapılan bu yatırımın, ilimizin geleceği için önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Birlikte çalışarak, Giresun’un tarımsal gücünü daha da artıracağımıza inancımız tamdır.” sözlerine yer verdi.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

ŞEBİNKARAHİSAR İLÇESİ TARIMSAL MAKİNE ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen ve 2023 Yatırım Programı’nda yer alan “Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek proje, 5.040.000,00 TL ödenek ile destekleniyor.

Bu önemli projenin amacı, bölgedeki üreticilere, kendi imkanlarıyla sahip olamayacakları tarım makinelerini kullanabilme fırsatı sunmak. Bu sayede yerel halkın yaşam kalitesi artacak ve kırsal kalkınmaya destek olunacak.

Proje kapsamında Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanlığına toplamda 1 adet anıza direkt dikim mibzeri, 1 adet silaj makinesi, 1 adet pnömatik mibzer, 1 adet selektör tohum eleme, 1 adet rötovatör, 1 adet mısır arası çapalama makinesi, 2 adet 6 tonluk römork (çift tekerlek), 1 adet zirai ilaçlama dronu, 1 adet digital toprak analiz makinesi ile 1 adet biçerdöver sağlanacaktır.

Proje tutarı 7.200.000,00 TL olarak belirlenmiş olup, 2023 yılı ödeneği 5.040.000,00 TL’dir. Ayrıca, proje için 2.160.000,00 TL eş finansman sağlanmaktadır.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...