Giresun Sanat

Sayın Valimiz ve Eşi Hanımefendi’nin Ev Sahipliğinde Düzenlenen Kabul Töreni’ne Yoğun İlgi

Sayın Valimiz ve Eşi Hanımefendi’nin Ev Sahipliğinde Düzenlenen Kabul Töreni’ne Yoğun İlgi
33 kez
30 Ekim 2023 - 17:02

Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yıl dönümünü münasebetiyle Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti ve eşi Belkıs Edige Serdengeçti Hanımefendi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kabul Töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Pazar günü saat 19.45’te Belediye Kültür ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen törene; Şehit aileleri, gaziler, il protokolü, askeri ve mülki erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, kooperatif temsilcileri, sporcular, yerli ve yabancı öğrenciler ile çeşitli temsil gruplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Salona girişte davetlileri karşılayan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve eşi Belkıs Edige Serdengeçti Hanımefendi, tüm davetlileri tek tek selamladı. Karşılamanın ardından salona geçen Vali Serdengeçti ve eşi Hanımefendi, misafirleriyle yakından ilgilenirken davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kabul Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek Giresun İl Müftü Vekili Fatih Sarıgül tarafından dualar edildi.

Program, Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Vali Serdengeçti, “Kabul Törenimize icabet ettiğiniz için her birinize gönülden teşekkür ediyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı içtenlikle kutluyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ne mutlu bizlere ki kayıtsız ve şartsız biçimde bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının hediyesi Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Cumhuriyet, Türk Milleti’nin asırlara meydan okuyan tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımlardan birisidir ve getirdiği çağdaş yaklaşımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir.

Cumhuriyet; bilimde, eğitimde, kültürde, sanatta, kalkınmada, sosyal yaşamda ve askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesidir.

İkinci yüzyılına yelken açan Türkiye Cumhuriyeti, son devletimizdir. Biliyoruz ki bu devlet hiç de kolay kurulmadı.

Bu devleti karanlığa ışık tutan, maneviyatıyla maddiyatı yenen, yokluğuyla varlığa galip gelen şanlı ecdadımız kurdu.

Bu devleti; göğsünde evladını, sırtında cephane çuvalını taşıyan annelerimiz, çocuklarını kına yakarak cepheye gönderen, geri dönmeyeceğini bilen ninelerimiz kurdu.

Ben aç kalayım yeter ki Mehmetçik doysun diye; buğdayını, ekmeğini, yağını askerine gönderen o yüce insanlarımız, köylülerimiz, çiftçilerimiz kurdu.

Bu Cumhuriyeti sırtında ağırlığınca mermi taşıyan, ayakları kanayana kadar taşlı yollarda yürüyen, dudakları susuzluktan çatlayan kahramanlarımız kurdu.

Ceddin şehittir senin, Asım’ın neslisin sen,

Yağmur gibi pir-ü pak, rüzgârca seslisin sen,

Hilâl’in gölgesinde gülümser hayru’l beşer,

Son nefes tükenmeden sanma ki bayrak düşer,

Rükûda ve secdede Rabbine eğildin sen,

Satılmış paryaların safında değildin sen,

Alnından kan süzülür, yağmur deyip geçersin,

Şehadet şerbetini yudum yudum içersin,

Vatan için yaşadın, doldurmadın keseni,

Binlerce Fatiha’yla selâmlıyorum seni…

Yokluk, darlık ve zorluk içinde tam da bu ruhla, geri dönmeyi düşünmeyenlerle kuruldu Cumhuriyet!

İnandılar ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde dünyanın en büyük, en kesif ordularını yendiler. Türlü imkânsızlıklar içinde bize vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz bir devlet, bir Cumhuriyet hediye ettiler.

Bugün, alnımız açık, başımız dik, hak davamızı savunuyorsak tüm bunlar Cumhuriyetimizi kuran milli ruh, milli şuur, milli duruş sayesindedir.

İşte bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’na doğru bu büyük uyanış ve şahlanış ikliminde gidiyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın 2053 ve 2071 hedefleri bizim için çizilmiş ufuklardır. Bu hedefleri aziz milletimizin inançla, gayretle zirveye taşıyacağından zerre şüphe duymuyoruz.

Dikkatli bakan gözler; bu yeni vizyonda; 1071’i, 1299’u, 1453’ü, 15 Temmuz’u, diriliş mücadelelerimizi, bizi var eden zaferlerimizi, 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımızı, bu yolda hep birlikte milletçe yazdığımız destanları görebilirler.

Hamdolsun ki bu kuşatıcı vizyon hayallerin ötesine uzanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yaparak yakın, orta ve uzak gelecekteki milli hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğiz ve Türkiye Yüzyılı için çok çalışacağız.

Bayındırlık, savunma, altyapı, bilişim, eğitim, sanayi, bilim, sağlık, otomotiv ve her alanda milletimize kazandırılan eser ve hizmetlerle Türkiye Yüzyılı’na heyecanla, aşkla başlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Vali Serdengeçti, konuşmasına Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerek “Şükürler olsun, milli menfaatler, uluslararası ilkeler ve dengeler gözetilerek Türkiye Yüzyılı’nda hem masada hem de sahada barışı sağlamak ve korumak için çalışan büyük bir devlet var.

Bu yüce devlet artık tüm gönül coğrafyasında mazlumların umudu haline geldi. Bugüne baktığımızda Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından uluslararası hukuk ve tüm savaş kuralları hiçe sayılarak çoluk çocuk, hasta yaşlı, kadın erkek demeden okullarda, hastanelerde ve camilerde insanlar alçakça katlediliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız bölge ve dünya liderleriyle yoğun diplomasi temposu başlatarak akan gözyaşının ve adil olmayan bu savaşın durması için üstün bir gayret ortaya koyuyor.

Temennimiz bir an önce bu insanlık dışı katliamların sona ermesi ve bölgede kalıcı bir huzur ikliminin sağlanmasıdır. Bu elzem saldırılarda hayatını kaybedenlere Yüce Mevla’dan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.” sözlerini kullandı.

Sayın Valimiz, konuşmasına Türkiye Yüzyılı’na değinerek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Cumhuriyet, kendisine bağlı olanlara en ileri aşamalara götüren imkânları verir.’ demiştir.

Bizler bu bilinçle el ele vererek;

Türkiye Yüzyılı’nı, sahip olduğumuz güven ve huzur ikliminde yükselteceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı, milli geliri atağa kaldıracak yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerinin üretimi ile dünyada kalkınma ekolünün bir numarası haline gelecek yönetim sistemiyle yükselteceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı, ak saçlı büyüklerimizin, gönül coğrafyamızdaki dostlarımızın, el uzattığımız mazlumların dualarıyla yükselteceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı, gıpta edilecek bir istikballe tarihe yön veren fikirlerin filizlendiği, desteklendiğini bir anlayış ile yükselteceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı ekonomik dalgalanmalar, göç hareketliliği, jeopolitik gerilimlerin savaşlara dönüştüğü bugün de bölüşüm ve girişimde adil bir dengenin güvencesi olarak yükselteceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı, İdlib’te, Cerablus’ta, El Bab’ta, Akdeniz’de, Libya’da, Kıbrıs’ta Zeytin Dalı’nda, Pençe Kilit’te, Mavi Vatan’da, Gök Vatan’da hak ve menfaatlerimizi koruyan, güvenliğimizi sağlayan kahramanlarımızla yükselteceğiz.” cümlelerine yer verdi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, konuşmasını “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; nice adsız, kefensiz kahramanımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz milletimizin ve siz değerli misafirlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla…” cümleleriyle tamamladı.

Vali Serdengeçti’nin konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösterimi sunuldu. Akabinde günün anlam ve önemine binaen hazırlanan kutlama pastası, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve eşi Belkıs Edige Serdengeçti Hanımefendi ile davetliler tarafından hep birlikte kesildi.

Kabul töreni, kesilen kutlama pastasının davetlilere ikramı, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi tarafından icra edilen müzik dinletisi, Vali Serdengeçti ve eşi Hanımefendi’nin davetlilerle yaptığı sohbetler ve hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...