Giresun Sanat

DÜN GECEDEN…

DÜN GECEDEN…
11 kez
13 Aralık 2023 - 22:10
(açılış konuşmam)
Bilgi Yurdu’muzun değerli dostları,
Hanımefendiler
Beyefendiler
Hoş geldiniz, onur verdiniz, eksik olmayın.
Biraz gecikmeli olarak ama bu gecikme bizden kaynaklanmayarak, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak üzere buradayız. Daha evvel Bilgi Yurdu’muzun diğer departmanları gereğini yaptılar, fotoğraf-sanat müziği-edebiyat-tarih bölümlerimiz Atatürk’ü andılar. Elbette devletimizin saygın kurumlarını ayrı tutuyorum ama değil Giresun, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle kapsamlı bir kutlama yapıldığını sanmıyorum. Bu Bilgi Yurdu farkıdır, not düşüyorum.
Ben yıllar önce, başka bir derneğin başkanı iken, yine bu salonda sevgili Timur Selçuk hocam ve Alpay ağabeyimin konserlerine vesile olmuştum. Bu gece buradan sizlere baktığımda adeta o iki geceyi yaşamış gibi oldum. En az o kadar nezih ve kaliteli bir kitle var karşımda, teşekkür ediyorum.
Edebiyat deyince İzler Dergimizi, İzler deyince canım Aziz Ergun abimi anımsamamak mümkün değil. Bugün sevgili Aziz abimizi toprağa verdik. Yaşıyor olsa kesinlikle aramızda olacaktı, ben O’nu yine burada kabul ediyorum. Ruhu şad olsun.
Sevgili büyüklerim,
Sevgili küçüklerim,
Durun ben bir tahmin yapayım. Buradan bakınca görüyorum ki, hepiniz Türksünüz, doğrusunuz ve çalışkansınız, öyle değil mi? Hatta yasanız, küçüklerinizi korumak, büyüklerinizi saymak, yurdunuzu ve milletinizi özünüzden çok sevmek? Bildim di mi? Valla buradan öyle görünüyor.
Şöyle bi tutmasam, ayağa kalkın desem, Eyyy bugünümüzü sağlayan ulu Atatürk diye haykıracak gibisiniz! Açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürümeye and içerim diyecek gibisiniz!
Görmesi zor değil, aynı varlığını Türk varlığına armağan etmiş insanlara benzettim sizleri.
Öyleyse ben de sözlerimi Ne Mutlu Türküm Diyene diye bitiriyorum.
Saygılar sunuyorum.
***
(Doğaçlama neler geveledim Allah bilir ama konuşma metnim bu idi. Şehrimin tarihine not olsun)
Gürsel Ekmekçi
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ BAŞKANI
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...