Giresun Sanat

MÜZİK DOSTLARI DERNEĞİ’NDEN CUMHURİYET KONSERİ

MÜZİK DOSTLARI DERNEĞİ’NDEN CUMHURİYET KONSERİ
6 kez
17 Şubat 2024 - 19:42

Giresun Gazeteciler Derneği başkanlarından merhum gazeteci Mehmet Yüksel tarafından kurulan Giresun Müzik Dostları Derneği, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle Türk Halk Müziği Konseri düzenledi. Giresun Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konser kalabalık bir davetli topluluğu tarafından ilgiyle izlendi.
Dernek Başkanı Seher Erenel, açılış konuşmasında konserin şehitlerimiz olması nedeniyle daha önce ertelendiğini ifade ederek destek verenlere teşekkür etti.
30 dolayındaki eserin dernek korosu ve solistler tarafından seslendirildiği konserin sunuculuğunu Ümran Haliloğlu Turgut yaptı. Turgut, Giresun’un bir cumhuriyet şehri olduğuna vurgu yaparak şehri temsil eden, ilin, ülkenin gelişimine katkıda bulunan önemli kadın şahsiyetleri saydı. Bu bölümde kurtuluş savaşı kahramanı İğneli Pembe Çavuş, İdil Biret, Huri Sapan, Sinemacı Madam Pavlik, İdil Biret, Romancı Güzide, Nursaç Öner Günhan, Nazan Sıvacı ve ayrıca Giresun Üniversitesi önceki Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar gibi önemli kadın şahsiyetlerle ilgili görseller yer aldı. Ümran Turgut, TADİV Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar Kurulu üyesi Attar için “şehrin kaderine yön veren, üniversitenin kuruluş sürecinin tamamlanmasına, Türk coğrafyasının merkezi haline gelmesine katkı sunan, yaptıklarıyla, başarılarıyla onurlu dik duruşu ve mücadelesiyle örnek bir cumhuriyet kadını Aygün Attarı da anıyor, O’na ve bütün kadınlara selam yolluyoruz” dedi.
Gecenin bir başka sürprizi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Fikriye için yazdığı şiirin ud sanatçısı Hasret Aydın tarafından seslendirilmesiydi.
Atatürk, Cumhuriyetle ilgili görselle, biyografik bilgiler ve anektotların da yer aldığı konser, sanatçılar ve izleyicilerin hep birlikte Türk bayraklarıyla İzmir Marşı’nı söylemesiyle sona erdi.
Başkanlığını Seher Erenel’in yaptığı Giresun Müzik Dostları Derneği Korosu solist ve koristler; Hazal Yıldız, Hamdi Özdemir, Hasibe Beker, Ali Bodur, Melek Kümbül, İsmail Kurt, Seher Erenel, Songül Ercan, Zafer Alev, Güllü Kunt’tan oluştu. Saz ekibinde ise, Kadir Canikli, Osman Öztürk, Emin Akyar, Hasbi Yılmaz, Rıdvan Şanlı, Zafer Alev, Emre Usta yer aldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...