Giresun Sanat

İSMET NEDİM ANILARIM-3 “İSMET NEDİM’İ SEVENLER DERNEĞİ”

İSMET NEDİM ANILARIM-3 “İSMET NEDİM’İ SEVENLER DERNEĞİ”
9 kez
27 Mart 2024 - 21:57
Değerli dostlar!
Sizler bugüne kadar, milyonlarca hayranı bulunan Zeki Müren, Behiye Aksoy, Tarkan, Emel Sayın, Ajda Pekkan…gibi sanatçılar adına bir dernek kurulduğunu duydunuz mu?
Sanmam!
Ama O’nun için kuruldu?
Sözü burada İsmet Nedim’e bırakalım:
-Adınıza bir de dernek kurulduğunu okumuştuk, gazetelerde. Kısaca ondan da söz eder misiniz?
-Yenilik çalışmalarım halk tarafından çok sevildi, özellikle üniversite gençliği arasında müthiş tuttu. Büyük bir hayran kitlesi oluştu. 1965 yılında, aralarında ünlü şair, yazar ve siyaset adamı (7.Dönem Ankara Milletvekili, DSP Genel Başkan Vekili) Sururi Baykal ile Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeliği ve Ankara Barosu Başkanlığı da yapmış olan Sadık Erdoğan’ın da olduğu 10 Ankara Üniversitesi öğrencisi (Dokuzu Hukuk, biri İTİA) tarafından “İsmet Nedim’i Sevenler Derneği” adlı bir dernek kuruldu.”
İsmet Nedim, 8 sayfalık bu tüzükten birini bana armağan etmişti. Bu çok değerli hazineyi arşivimde özenle muhafaza ediyorum.
Derneğin amacı, şöyle belirtilmiş:
“İsmet Nedim’in Türk Müziği’nde açmış olduğu reformları desteklemek, yaymak, teşvik etmek ve bu hususta her türlü faydalı faaliyetler”
Bilgiler, “Ünlülerle Anılarım” (Seyfullah Çiçek, Hatırat Yayınevi, 2024, İstanbul) adlı kitabımdan derlenmiştir.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...