Giresun Sanat

GBŞT’DEN REJİ VE OYUNCULUK ATÖLYESİ EĞİTİMİ

GBŞT’DEN REJİ VE OYUNCULUK ATÖLYESİ EĞİTİMİ
11 kez
30 Eylül 2025 - 13:04

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Reji ve Oyunculuk Atölyesi uygulamalı bir eğitim çalışması başlatıyor.

2 yıl süreli eğitimde ilk yıl farkındalık, ikinci yıl ise farkındalıkla birlikte disiplinler arası anlayışla oyun sahneleme çalışması işlenecek.

Eğitimde genel hatlarıyla; alternatif görme biçimleri, oyunculuk araştırmaları, diksiyon, beden dili, dramaturji, sahne bilgisi, performans alıştırmaları ve dünya tiyatro tarihi dersleri verilecek.

2 yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilerle bir oyun hazırlanıp sahneleneceği belirtilerek, 2024-2025 sezonunda mezun olan öğrencilerle “Joko’nun Doğum Günü” adlı oyunun sahnelendiği hatırlatıldı.

Başvuruların Vahit Sütlaş Sahnesi’ne yapılacağı, özel yetenek sınavının ise 12 Kasım 2025 günü saat 16.00’da başlayacağı bildirildi.

Ön başvuru şartları ise: 17 yaş üzeri olmak, ezbere bir şiir okumak, bir şarkı söylemek ile herhangi bir oyundan dram veya komedi oyun parçası hazırlamak olarak açıklandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

  • İyi (61%, 49 Oylar)
  • Mükemmel (25%, 20 Oylar)
  • İyileştirilebilir (10%, 8 Oylar)
  • Kötü (4%, 3 Oylar)
  • Yorum Yok (0%, 0 Oylar)

Toplam oy veren: 80

Yükleniyor ... Yükleniyor ...