Valimiz Sayın Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç Hanımefendi’nin katılımlarıyla, özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan “Organik Tarımla Doğaya Dokunuş” projesinin açılış programı gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 4008 – Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında, Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından 2 Mart Pazartesi günü düzenlenen projenin ilk gün etkinlikleri yoğun katılımla başladı.
Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu Rehber Öğretmeni ve Proje Yürütücüsü Büşra Hilal Yücel tarafından koordine edilen çalışma kapsamında, 25 özel gereksinimli öğrenci beş gün boyunca toplam 11 uygulamalı etkinlik gerçekleştirecek. Proje ile öğrencilerin doğayla birebir etkileşim kurarak gelişim göstermeleri amaçlanıyor.
Programın açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, projenin içeriği ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Tokgöz, etkinliklerin öğrencilerin bireysel ihtiyaçları gözetilerek yapılandırıldığını ifade etti.
5 Gün, 11 Uygulamalı Etkinlik
Öğrenciler program süresince; organik tarımla tanışma, tohum ekimi, mini sera yapımı, kompost hazırlama, doğal böcek ilaçları üretimi, tohum günlüğü tutma ve böcek oteli yapımı gibi doğayla bağ kuracakları çalışmalara katılacaklar.
Bu uygulamalarla:
- Çevre bilinci kazandırılması,
- Motor ve bilişsel becerilerin desteklenmesi,
- Sorumluluk duygusunun geliştirilmesi,
- Sosyal uyumun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Toplumsal Farkındalık ve Kapsayıcılık
Neslihan Gül Koç Hanımefendi, etkinlikleri yakından takip ederek öğrencilerle bir araya geldi. Özel gereksinimli bireylerin doğayla bağ kurarak öğrenmelerinin önemine vurgu yapılan programda, bu tür projelerin toplumsal farkındalığı artırmada kritik bir rol oynadığı ifade edildi.
Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirilen program, hatıra fotoğrafı çekimi ve uygulama alanlarının ziyareti ile devam etti.










Halk Müziği Konseri
GİRESUN BELEDİYESİ’DEN ÇOCUKLARA ÖZEL RAMAZAN GÖSTERİLERİ
RAMAZAN SOHBETLERİNE YOĞUN İLGİ
GİRESUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Bulancak Belediye Mezbahanesinde Ramazan Hassasiyeti!
PROSTAT TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM
TİYATRO GAZETESİ ŞUBAT 2026 SAYISI
