Valimiz Sayın Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç Hanımefendi’nin katılımlarıyla, özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan “Organik Tarımla Doğaya Dokunuş” projesinin açılış programı gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 4008 – Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında, Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından 2 Mart Pazartesi günü düzenlenen projenin ilk gün etkinlikleri yoğun katılımla başladı.
Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu Rehber Öğretmeni ve Proje Yürütücüsü Büşra Hilal Yücel tarafından koordine edilen çalışma kapsamında, 25 özel gereksinimli öğrenci beş gün boyunca toplam 11 uygulamalı etkinlik gerçekleştirecek. Proje ile öğrencilerin doğayla birebir etkileşim kurarak gelişim göstermeleri amaçlanıyor.
Programın açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, projenin içeriği ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Tokgöz, etkinliklerin öğrencilerin bireysel ihtiyaçları gözetilerek yapılandırıldığını ifade etti.
5 Gün, 11 Uygulamalı Etkinlik
Öğrenciler program süresince; organik tarımla tanışma, tohum ekimi, mini sera yapımı, kompost hazırlama, doğal böcek ilaçları üretimi, tohum günlüğü tutma ve böcek oteli yapımı gibi doğayla bağ kuracakları çalışmalara katılacaklar.
Bu uygulamalarla:
- Çevre bilinci kazandırılması,
- Motor ve bilişsel becerilerin desteklenmesi,
- Sorumluluk duygusunun geliştirilmesi,
- Sosyal uyumun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Toplumsal Farkındalık ve Kapsayıcılık
Neslihan Gül Koç Hanımefendi, etkinlikleri yakından takip ederek öğrencilerle bir araya geldi. Özel gereksinimli bireylerin doğayla bağ kurarak öğrenmelerinin önemine vurgu yapılan programda, bu tür projelerin toplumsal farkındalığı artırmada kritik bir rol oynadığı ifade edildi.
Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirilen program, hatıra fotoğrafı çekimi ve uygulama alanlarının ziyareti ile devam etti.










GİRESUN DOĞA KOLEJİ’NDEN TARİHİ BAŞARI:
inanması güç..
ŞEYRANLIOĞLU WDU DÜNYA ENGELLİLER BİRLİĞİ
KAMUOYUNA DUYURU
Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2026 Yılı İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
13 EKİP TİYATROYA DOYURACAK
Bulancak Belediyesi, Bulnut ve Çaybul Markalarıyla YÖREX Fuarı’nda Yer Aldı
