CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ ELVAN IŞIK GEZMİŞ MECLİS’TEN SESLENDİ:
”AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI GENEL SAĞLIĞIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”
CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, 16 Haziran 2026’da alınan kararın meslektaşlar arasında eşitsizlik algısına ve rahatsızlığa yol açtığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı Türk Dişhekimleri Birliği ile istişareye ve kamu kadrolarını artırmaya çağırdı.
Sağlık camiasının ana bileşenlerinden olan ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunları TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.
”Meslektaşlar Arasında Eşitsizlik Algısına Yol Açtı”
Diş hekimlerinin DUS sınavını başarıyla geçip uzmanlık eğitimlerini tamamladıktan sonra uzman diş hekimi unvanı alabildiğini belirten Gezmiş, 16 Haziran 2026’da alınan karara dikkat çekti. Gezmiş, bu kararla doktora yapmış diş hekimlerine de aynı özlük haklarının tanınmasının, zorlu sınav ve eğitim süreçlerinden geçen meslektaşlar arasında eşitsizlik algısına yol açtığını ve rahatsızlık yarattığını ifade etti.
Türk Dişhekimleri Birliği Danıştay’a Dava Açtı
Yaşanan gelişmelerin ardından Türk Dişhekimleri Birliği’nin harekete geçtiğini aktaran Milletvekili Gezmiş, birliğin Danıştay nezdinde kararın iptaliyle dava açtığını duyurdu.
Bakanlığa İstihdam ve Düzenleme Çağrısı
Sağlık Bakanlığı’nın ilgili meslek örgütüyle ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Elvan Işık Gezmiş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
”Bakanlığın Türk Dişhekimleri Birliği ile istişare ederek adalet duygusunu güçlendirecek düzenlemeler yapmalı, artan mezun sayısı karşısında kamu kadroları arttırılarak diş hekimlerinin istihdam sorununa çözüm üretilmelidir.”




Takımını kur, sahaya çık
KARADENİZ LİFE PLUS DERGİSİ’
BULANCAK KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURU!
Hilalspor ve Sahilspor
Kadın El Emeği Pazarı
Ücretsiz Sünnet Şöleni için geri sayım başladı.
Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı
