Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Sıbıç mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin, millet iradesinin ve demokratik düzenin en güçlü teminatı olduğunu vurguladı.
Başkan Sıbıç mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz; milletimizin, Cumhuriyetimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza ve millî iradeye yönelen tehdide karşı birlik ve beraberlik içerisinde gösterdiği tarihî bir direnişin adıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti; millet egemenliğini, hukukun üstünlüğünü, laik ve demokratik devlet düzenini esas alan büyük bir eserdir. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve millî iradenin üzerinde hiçbir gücü kabul etmemek hepimizin ortak sorumluluğudur.
15 Temmuz gecesi milletimiz; Atatürk’ün ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin temel değerlerini, demokrasimizi ve ülkemizin geleceğini savunmuştur. Milletimizin ‘İrade Bizim, Zafer Bizim’ şuuruyla ortaya koyduğu bu kararlı duruş, demokrasi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, demokratik ve bağımsız Türkiye hedefinden ayrılmadan; aklın, bilimin, hukukun ve millet iradesinin rehberliğinde ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümünde, vatanımızın bağımsızlığı, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hemşehrilerimizin ve milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü saygıyla selamlıyorum.




Prof. Dr. Serpil DEMİRCİ COST Aksiyonu Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, 15 Temmuz Şehidi İsmail Kefal’in Kabrini Ziyaret Etti
Giresun Üniversitesi’nden 15 Temmuz ‘İrade Bizim Zafer Bizim’ Konferansı
YEŞİL ALANLARDA OT BİÇME VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR
GİRESUN BELEDİYESİ’NDE ÜSTYAPI ATAĞI SÜRÜYOR
BAŞKAN KÖSE’NİN 15 TEMMUZ MESAJI
GİRESUN KİTAP GÜNLERİ KAPILARINI KİTAPSEVERLERE AÇTI
