Giresun ili 2026 yılı III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, 31 Temmuz 2026 Cuma günü saat 14.00’te Valimiz Sayın Mustafa Koç başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İl genelindeki yatırımların değerlendirildiği ve kurumlar arası koordinasyonun sağlandığı toplantıya; bölge müdürleri, il müdürleri ve ilgili kurumların yöneticileri katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Koç, kurumlar arası iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek il genelindeki yatırımların güncel durumunu paylaştı.
Vali Koç, 2026 yatırım yılı itibarıyla Giresun’da 20 yatırımcı kuruluşun toplam 271 adet projesi bulunduğunu belirtti. Yürütülen bu projelerden 24’ünün tamamlandığını, 176’sının yapımına devam edildiğini, 23 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 48 projeye ise çeşitli nedenlerle henüz başlanamadığını ifade etti.
İldeki yatırımların bütçe gerçekleşmeleri ve sektörel dağılımı hakkında detaylı bilgiler veren Vali Koç, il genelindeki projelere toplam 5 milyar 411 milyon TL ödenek ayrıldığını ve bu ödeneğin 2 milyar 314 milyon TL’sinin harcandığını açıkladı.
Yatırımların sektörel bazdaki dağılımına da değinen Vali Koç; 271 projenin 72’sinin tarım, 66’sının enerji, 29’unun ulaştırma, 19’unun eğitim ve öğretim, 13’ünün sağlık, 13’ünün ormancılık, 8’inin spor ve kalan 51 projenin ise diğer kamu hizmetleri alanlarında yürütüldüğünü kaydetti.
Vali Koç, yılda dört kez düzenlenen bu toplantıların temel amacının Giresun halkına en iyi hizmeti sunmak ve koordinasyon gerektiren hususları hızla çözüme kavuşturmak olduğunu vurgulayarak toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
Toplantı, yatırımcı kuruluş temsilcilerinin kendi alanlarındaki projeler hakkında bilgi vermesi ve gündemdeki diğer konuların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.





.png)
.png)



GÖRDÜĞÜM
Başkan Sıbıç’tan Öğrenci Yurtları, Kur’an Kursları ve Kreşlere Ziyaret
ALTIN POST’TAN GAZETECİLERE UNUTULMAZ GİRESUN ADASI BULUŞMASI
BESYO Hazırlık Kursu başlıyor
4Gün Fikstürü
BAŞKAN KÖSE: “HEPİMİZ AYNI YOLDA YÜRÜMEYE KARAR VERDİK”
Kangren Konseri
