Giresun’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü, Valimiz Sayın Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç Hanımefendi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü coşku ve gurur içerisinde kutlandı.
Programa; Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç Hanımefendi’nin yanı sıra Giresun milletvekilleri Nazım Elmas, Ertuğrul Gazi Konal ve Elvan Işık Gezmiş, Garnizon Komutanı İkmal Albay İbrahim Erdinç Yalçın, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde gerçekleştirilen Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’nde vatandaşlar, Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümünün heyecanını hep birlikte yaşadı.
Etkinlik boyunca millî birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıkarken, Cumhuriyet coşkusu Giresun sokaklarına yansıdı.
Vali Mustafa Koç, Fener Alayı Yürüyüşü Sonrası Vatandaşlara Hitap Etti.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı yürüyüşünün ardından Vali Mustafa Koç, meydanda toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. Ortaya çıkan tablodan büyük gurur duyduğunu belirten Vali Koç, Giresun’a ve Cumhuriyet Bayramı’na yakışır bir manzara yaşandığını ifade ederek vatandaşları sevgi ve saygıyla selamladı.
Bayramın Giresun’da büyük bir coşkuyla kutlandığını vurgulayan Vali Koç, şehrin Milli Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek şunları kaydetti: “Belki de bu kutlamayı en çok hak eden şehirlerden bir tanesi Giresun’dur. Çünkü Cumhuriyete giden Milli Mücadele yolunda bağrından çıkardığı gönüllü alaylarla bu devletin temeline harç olmuş, tuğla olmuş, taş olmuştur. Allah onlardan razı olsun, Allah onlara rahmet etsin.”
“Cumhuriyet; İradenin, Azmin ve Kararlılığın Ortak Adıdır”
Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini ve kendi kaderini daima kendisinin belirlediğini dile getiren Vali Koç, Cumhuriyetin bu iradenin, azmin, birlikteliğin, mücadelenin ve kararlılığın ortak adı olduğunu belirtti. “Devlet-i ebed müddet” şiarıyla devletin ve Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşamasını dileyen Koç, “Bayrağımız göklerden inmesin, ezanımız minarelerden hiç susmasın” ifadelerini kullandı.
“Söz Konusu Vatan ve Bayrak Olduğunda Milletimiz Kenetlenir”
Milletin vatanı, bayrağı ve mukaddesatı söz konusu olduğunda tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak kenetlendiğini belirten Vali Koç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde bir olan milletin işgale izin vermeyerek Cumhuriyeti ve devleti kurduğunu hatırlattı.
Konuşmasının sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı canları ve kanlarıyla emanet eden tüm şehitleri rahmetle anan, gazilere şükranlarını sunan Vali Koç, şanlı bayrağın gölgesinde nice Cumhuriyet Bayramlarına erişilmesi temennisiyle tüm vatandaşların bayramını kutladı.
















MEHMET LARÇIN VEFATININ 24. YILINDA ANILDI
GİRESUN BELEDİYESİ EKİPLERİ ŞEHİR GENELİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Giresun’da Cumhuriyetimizin 103. Yıl Dönümü Kabul Töreni Düzenlendi
BULANCAK’TA CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYIYLA SOKAKLARA TAŞTI
CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ COŞKU İÇİNDE GEÇTİ GİRESUN’DA ON BİNLER CUMHURİYET’E YÜRÜDÜ
GİRESUN BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNE DESTEK VERDİ
3. Bulancak Fındık ve Gastronomi Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
