Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Üniversitemizin Senato Üyeleri de iştirak ettiler.
İlimizde faaliyet gösteren önemli dernek, vakıf, sendika ve meslek odalarının temsilcileriyle bazı mahalle muhtarlarımızın katıldığı toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesine arazi kazandırma konusunda kendi döneminde yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.
Rektör Can, merkez Güre Yerleşkesinin gelişmiş ve kalite göstergelerini yükseltmiş diğer üniversitelerin sahip olduğu kampüs formatına dönüştürülmesinin, Üniversitenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, bunun tek yolunun da Fiskobirlik kurumuna ait bitişik arazinin Giresun Üniversitesine kazandırılması olduğunu, bu konuda başka bir alternatif bulunmadığını söyledi.
Fiskobirlik kurumunun arsa satışından elde edeceği gelirin, takas yoluyla da aynı tutarda elde edilebilir olduğuna dikkat çeken Rektörümüz, takas konusunda muhataplarımızın her türlü tekliflerine de açığız dedi.
Bu konuda, ilimizin sivil toplum kuruluşlarının desteğine ve katkısına çok ihtiyaç duyduklarını belirten Rektör Can, “Giresun olarak hepimiz bir aileyiz. Belediye, Fiskobirlik ve Üniversite de bu ailenin vazgeçilmez üyeleridir. Bunlardan birini diğerine feda etmek, birini yükseltirken diğerini geride bırakmak gibi bir davranışı asla benimseyemeyiz. Bütün kurumlarımıza Giresun’un geleceği açısından aynı şekilde sahip çıkma mecburiyetimiz var” dedi.
Arazi takası konusunun çözüleceğine inandığını, muhatap kurumlara değerleme açısından hiçbir şart sunmadıklarını, bu konularda yapılacak adil bir düzenlemeye her zaman rıza göstereceklerini sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, tarafların menfaatlerine en uygun seçenek ne ise onu kabul etmeye hazır olduklarını bildirdi.
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantıda Rektörümüze, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin ve Prof. Dr. Emel Uzunoğlu ile Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz da eşlik ettiler.






BAŞKAN KÖSE: “31,5 MİLYON LİRALIK YATIRIMI BAŞLATTIK’’
BAŞKAN KÖSE TALİMATI VERDİ
“Sadece Bişeysormolog”
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız’a Devlet Resim ve Heykel Yarışması’ndan Sergileme Ödülü
BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE KARTLI SİSTEM DÖNEMİ BAŞLICAK
Kansersiz Yaşam, Sağlıklı Toplum
BELEDİYENİN GİZLİ GÜCÜ: MAKİNA İKMAL BAKIM VE ONARIM MÜDÜRLÜĞÜ
