Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi’nin Nisan 178. sayısı…

Tiyatro Gazetesi’nin Nisan 178. sayısı…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
3 kez
12 Nisan 2026 - 11:19

 

Baharın göz kırptığı günlerden Merhaba, Yepyeni bir sayıyla karşınızdayız. Tiyatro Gazetesi’nin Nisan 178. sayısı…

Bu ay manşet haberimiz “Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenleri

Mersin’de Buluştu”.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlenen “5 Gün 5 Oyun”

Seçkisi için Türkiye’nin önemli genel sanat yönetmenleri, eleştirmenleri ve ödül jürileri Mersin’deydi. Bu haberi manşetine taşıyan gazetemizin ilk sayfasında yer alan yazarlarımız ve yazıları da var. Nurhan Uslu 2. sayfadaki yazısı “Türkiye’de Direniş, İngiltere’de Altın Çağ” ile, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü ve Tiyatro Kültürü” başlıklı yazısıyla da Tamer Levent sayfa 3’te sizlerle.

Nazif Uslu “Bir Tiyatro Festivalinin Ardından” başlıklı yazısıyla sayfa 4 ve 5’te, Serkan Fırtına “Belediyelerde Tiyatro Kurslarının Önemi”yazısıyla, Büşra Elmaskaya ise Ahududu “Zamansız Bir Delilik, Tanıdık Bir Kahkaha” yazısıyla sayfa 6’da, Yaşam Kaya “Arturo Uİ’nin Önlenebilir tırmanışı (2026)” yazısıyla sayfa 7’de, Yalçın Baykul “Berlin’den Ünal Akpınar Geçti” yazısıyla sayfa 8’de, Mine Alpan “Ozan Erdönmez:

Bugün Benim İçin Mesele Sadece” yazısıyla 12 ve 13’te, Onur Ayan “Masalın İçinden Bir Sahne “Peri Kız Müzikali” başlıklı yazısıyla sayfa 15’te, Hidayet Sayın “Yerli oyun yazarı var mı, yok mu?” yazısıyla sayfa 17’de, Hatice Görgeç “Chris Burden Soruyor: Sanat mı, Şiddet mi?” yazısıyla sayfa 18’de, Avni Rakop “Yine Yeni Yeniden Samsun’da Uluslararası Bir Tiyatro Soluğu” başlıklı yazısıyla sayfa 23’te okurlarını bekliyor. Ayrıca 23-31 Nisan aralarında Merkezefendi Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali” afişi, 27 Martta başlayan Devlet Tiyatroları Sabancı 25. Uluslararası Adana Tiyatro Festivali afişi, ve 3-12 Nisan Tarihleri arasında düzenlenen 13. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali afişi de ilk sayfa da karşımıza çıkıyor.

İç sayfalarda ise belirttiğimiz yazarlar dışında, “Antalya Devlet Opera ve Balesi, Nisan ayında opera, bale ve konserlerden oluşan geniş bir repertuvarı sanatseverlerin beğenisine sunuyor.” başlıklı haberde tüm programı okuyabilirsiniz.

Ayrıca Yetkin Yüksel “Mersin Notları…” başlıklı yazısıyla sayfa 18’de yer alırken, Samed Canbahşiyev Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Emektar Sanatçısı’da bu ay bizlere “Nahçıvan’dan Samsun ve Trabzon’a uzanan yol” diye sesleniyor 20. sayfadan.

Kımız Bozkır “Ağlayan ve Gülen Masklar” yazısıyla sayfa 22’de karşımıza çıkıyor.

Tiyatro Gazetesinde tüm bu saydığımız haberlerin yanısıra festival programları ve bir çok kurumdan haberler bulabilirsiniz.

Gazetenize Kırmızı Kedi, Mephisto ve Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

Gazetenize abone olun haberiniz olsun; www.tiyatrogazetesi.net

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

  • İyi (61%, 49 Oylar)
  • Mükemmel (25%, 20 Oylar)
  • İyileştirilebilir (10%, 8 Oylar)
  • Kötü (4%, 3 Oylar)
  • Yorum Yok (0%, 0 Oylar)

Toplam oy veren: 80

Yükleniyor ... Yükleniyor ...