Giresun Sanat

TİYATRO GAZETESİ MART 120. SAYI

TİYATRO GAZETESİ MART 120. SAYI
admin( ertan@giresundasanat.com )
12 kez
15 Mart 2021 - 11:13

 

Cemre suya havaya ve toprağa düştüğüne göre bahar yavaş yavaş göz kırpıyor.

Tiyatro gazetesi Mart 120. sayı ise yine dopdolu haberlerle çıktı. Manşetimiz; ”Suçlu Kimdir? Sahnelendi” Suçlu Kimdir? oyunu Türkiye’de ilk kez sahneleniyor. İlk gösterimi; Azerbaycan Kültür Bakanı, Türksoy Genel Sekreteri, Maltepe Belediye Başkanı ve bir çok üst düzet bürokratın katılımıyla gerçekleşti. Manşet haberimizin ayrıntıları iç sayfalarda okunabilir.

İlk sayfada yer alan diğer haberler ise; ”İzmir Tiyatrosunda yepyeni bir dönem başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten seçildi.” ve ”Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü: Sanat sokakta uygulaması ile sahada hizmet verdik’ haberleri.

”Cumhuriyetin 100. yılında Kadın” başlıklı oyun yazma yarışması afişi de yine gazetenin ilk sayfasında sizlerle.

Nurhan Uslu başyazı köşesinde ”Pandemi Sürecinde Tiyatrolar” derken, ilk sayfa da manşetini gördüğümüz Serap Aktan haberi ise Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile yapılan bir söyleşi. Burak Süme 2016 yılında yaptığı Gülriz Sururi söyleşisini sizlerle buluşturuyor bu ay. Başlık ise; ”Gülriz Sururi: Rozali Benliyan muhtemelen Bulgaristan’da açlık ve sefalet içerisinde ölmüştür!”

Tamer Levent, Tiyatro ve Biz köşesinde ”Özerk Sanat Kurumu – Bir fotoğrafın düşündürdükleri…” derken, sanatseverlerin her yıl heyecanla beklediği ‘Sarıyer TiyatrOda Şenliği’ 10. kez perdelerini aralıyor. Programını gazetenizde bulabilirsiniz. Öte yandan İstanbul Şehir Tiyatroları yeni yazarlar projesi devam ediyor. Atölyelerin ayrıntıları da yine bu ay okunabilir.

Serkan Fırtına; ”Doğumunun yüzüncü yılında Necati Cumalı”, Kımız Bozkır; ”Ankara’da Tiyatro” ve ”Tiyatroda Tiyatrocular ve Sanat Çalışanları”, Halit Karaata; ”İçimi şişirdin”, Prof. Dr. Sacit Hadi Akdede; ”Sanatta devletçilik 2”, Yaşam Kaya ”Einstein’in İhaneti: Einstein’ ın Savaş Karşıtlığı Üstüne Çelişkileri” derken, Seda Tansüker ise ”Zaman Terzisi: Ezgi Gizem Gülümser” söyleşisi ile sizlerle…

Yalçın Baykul bu ay Komedyenler Kahvesi köşesinde ”Satıcının ölümü ya da gece gelen tüyo”, Gökhan Yener ”Tiyatroyla Geçen Elli Bir Yıl”, Erdoğan Eğmen ”Dünyadaki en sıra dışı ve tehlikeli tiyatrosu” derken, Sefer Dülger’in çevirip haberleştirdiği ”Oyun yazarları serisi: Pratik tavsiyeler” gazetenizde siz okur severleri bekliyor.

Büşra Köseoğlu Anıl Alkan ile söyleşti; ”Bir birey hangi şartları yerine getirirse ‘ben oyuncuyum’ demeli?”

Melek Kentmen ise Ezgi Hüyükpınar Erarslan ile söyleşti sizler için.

Doç. Doktor Aybek Vesaloglu; ”Kaşkadarya ve Maltepe Belediye Tiyatroları Dostluk İlişkileri”, Müfit Semih Baylan; ”Sanat, Kent Kültürünün En Rafine Ürünüdür!”, Rewşan Apaydın; ”90’ların cesur performansçısı: Jujin” derken Melike Birgölge ise Civan Canova ile söyleşti; ”O kadar kendimi bilmiyorum ki Shakespeare’dan çalmışım.” Birgölge’nin diğer bir söyleşisi ise Ümit Kireççi ile gerçekleşti: ”Çizgi-Roman okuyan yenilenme ve çoğalma şansı yakalar.”

Cüneyt İngiz; ”Nasıl bir Tiyatro?”, Arzu Taşkın; ”Sahne 7 Tiyatro Atölyesi Tiyatroda Eğitim Sonsuzdur” derken, Seyfettin Süha Erol, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ile söyleşti; ”Adana gibi sanatla yoğrulmuş bir şehirde görevimizin sorumluluğu iki kat daha artıyor.”

Berat Beyoğlu; ”Hayalleri özgürleştirmek – Dünya Tiyatro Günü” derken Serap Aktan ise İzmir Bağımsız Tiyatro inisiyatifinin dönem sözcüsü Yasemin Şimşek ile söyleşti; ”Ekmek gibi sanata ihtiyacımız var, sanata ve sanatçıya destek olun!”

Kubilay Erdelikara; ”Çöp ve Sanat”, Büşra Elmaskaya; ”Efeler Belediyesi’nin online tiyatro yayınları devam ediyor” derken, Tiyatro Kooperatifi’nden Covid-19 – Kontrollü Normalleşme süreci hakkında kamuoyuna bir açıklama geldi.

Bu ay Serap Aktan birçok söyleşiye imza attı ama ilk sayfadan gördüğümüz ‘İzmir Tiyatrosu’nda yepyeni bir dönem başlıyor’ başlıklı söyleşi Yücel Erten ile yapıldı. Bakınız Erten neler söylüyor…

Manşetimizi de oluşturan ‘Suçlu kimdir- sahnelendi’ haber dosyası ise ayrıntılarıyla sizlerle.

Tiyatro’dan haberiniz olsun istiyorsanız abone olmayı unutmayın. Tüm bu yazılardan çok daha fazlası gazetenizde.

www.tiyatrogazetesi.net

Tiyatro Gazetesini tüm Kitapsan, Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri ile birlikte, gazete temsilciliklerimizden de edinebilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...