Giresun Sanat

Giresun Valiliği, Otizme Mavi Işık Yaktı!

Giresun Valiliği, Otizme Mavi Işık Yaktı!
1 kez
03 Nisan 2021 - 21:08

Giresun Valiliğimiz, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde” otizme dikkat çekmek için ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyasına katıldı.

Otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile tüm dünyada eşzamanlı düzenlenen ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyası kapsamında ülkemizdeki önemli ikonik yapılar 2 Nisan’da mavi ışıkla aydınlatıldı.

Kampanya kapsamında, Giresun Merkez Atatürk Bulvarı Çıtlakkale Mahallesinde bulunan Giresun Valiliği hizmet binasının dış cephesi de mavi renk ışıklarla aydınlatılarak kampanyaya destek verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında, 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Nisan ayı başta olmak üzere tüm yıl boyunca yurt genelinde çeşitli farkındalık faaliyetleri düzenlenmekte ve sağlık personelinin, çocuk alanında çalışan diğer meslek gruplarının ve anne-babaların farkındalık düzeylerinin arttırılmasına yönelik eğitimler yapılmaktadır.

Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü(WHO), AB İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (ECHO)  ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde, geçici koruma altındaki bireylere yönelik sağlık hizmetlerinin sunulduğu Göçmen Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık personellerine Otizm farkındalık eğitimleri verilmektedir.

“Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında, İlimizde de birçok kamu kurum ve kuruluşlarınca farkındalık çalışmaları icra edilmektedir. Otizmin ülkemizde tam anlamıyla bilinmesi, toplum tarafından kabul edilmesi ve engelli bireylerimiz için harekete geçilmesi amaçlanmakta olup, tüm kurum ve kuruluşlar ile iş birliği halinde çalışmalara devam ediliyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...