Giresun Sanat

İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Başarabilirsin!” Kampanyası

İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Başarabilirsin!” Kampanyası
7 kez
05 Mayıs 2021 - 16:48

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla sigara bırakma kampanyası düzenleniyor.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” başlatılması kararı alınmıştır. Bununla birlikte Koronavirüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla “BAŞARABİLİRSİN” temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilmesi hedeflenmiştir.

Giresun ilinde görev yapan ve toplumda rol model olan meslek gruplarından (sağlık çalışanı, öğretmen, kolluk kuvveti personeli, asker, hakim, savcı, avukatlar, din görevlisi vb.) başlayarak, diğer kamu kurumu personeline yönelik bırakma kampanyası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilecek ve bu personelin sigara bırakmalarını sağlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Sigara bırakma kampanyası çalışmaları kapsamında;

  • Sigara bırakmak isteyen kişiler, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki “BAŞARABİLİRSİN” butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu (https://alo171.saglik.gov.tr/Form-TR/5/sigara-birakma-kampanyasi-basvuru-formu.html)  ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik formun doldurularak yapabileceklerdir.
  • Formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği (SBP) randevuları, İl Sağlık müdürlüğünce planlanarak kurumlarına bildirilecektir.
  • Kamu kurum personelinin aileleri ile öğrenci aileleri de sigara bırakma kampanyasına dahil olabileceklerdir.
  • İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından, ilki 17 Mayıs tarihinde olmak üzere sigara bırakmak isteyen kamu personeline yönelik internet ortamında (zoom, jitsi vb.) tütün ürünü kullanımının ve pasif etkilenimin zararları ile tütün ürünü bırakma yöntemleri konusunda her ay sigara bıraktırma seminerleri düzenlenecek olup,bağlantı linki, seminer tarih ve saati Giresun İl Sağlık Müdürlüğü web sitesinden ve sosyal medyadan duyurulacaktır.
  • Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere ilki 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü’nde düzenlenecek etkinlikte başarı belgesi verilecek ve sonrasında her ayın son gününde söz konusu uygulamaya devam edilecektir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...