Giresun Sanat

NOT DEFTERİ

NOT DEFTERİ
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
12 kez
18 Mayıs 2021 - 22:40
NOT DEFTERİ
a) değerli kardeşlerim, insanlık tarihindeki en ”başarısız” müessesenin yarı tanrı’lık denen oluşum olduğunu düşünürüm.. insan desek insan diğil, tanrı desek tanrı diğilizdir.. muhtemel, 2-3 tane doğa üstü gücümüz belki vardır, belki yoktur.. en başta annemize yaranamayız.. örneğin; ”bak, elin çocukları tam tanrıymış, sen böyle otur, gaste oku bi köşede, anca bakışlarınla benim gümüş çay kaşıklarımı bük”!!
b) ağaç kütüklerinde, arı peteklerinde falan arap harfleriyle ”Allah” yazısı bulunur ara sıra.. mucize diye lanse edilir bi de.. hayır, ne alakası var mucizeyle? ben de böylesi olağanüstü bi sistemin yaratıcısı olsam pekçok yere imzamı atardım.. şaşılacak ne var ki?? (mesela, arada bi gökyüzünde görürdünüz bulutlardan şöyle bi yazı; ”naber la, napuyusunuz”)
c) ağaca-mağaca gerek de yok aslında.. Allah’ın anadolu’muza attığı imza da var yahu.. Mustafa Kemal Atatürk.. nüfus kağıdında ”türk” yazanlara öte tarafta sorulacak en büyük hesap da budur; ”benim kendi ellerimle gönderdiğim adamı nasıl harcadınız.. geçin ulan doğrudan cehenneme”..
d) benim gözümde, yaşayan yegane yarı tanrı doğan turan abimdir.. herşeyi bi yana, doğan abi genel görünüm itibarıyla aynen yarı tanrıya benzemektedir.. (kimi insanlar okullarını yarıda bırakır.. misal, 2 sene hukuk okur, sıkılır, sonra gider mühendisliği bitirir.. bu herifler ”yarı avukat” sayılmalı mıdır)
e) ”karanfil suyu neyler / güzel kokuyu neyler / iki baş bi yastıkta / o göz uykuyu neyler”.. gelmiş geçmiş en önemli türkülerden biri olmakla birlikte, sırf ilkokul ”mandolin” ve ortaokul ”blok flüt öğreniyoruz” kitaplarının tümünde yer alması itibarıyla ziyan olmuş bi eserimizdir.. hiçbi halk müziği sanatçımız okumak istemedi bunu, çocuk şarkısı diye.. dur ben bi okiyim, yarın giresun galesinin ucuna çıkıp, şehre doğru..
f) sol ayaamdaki gereksiz corona ağrısı 2. ayını doldurdu.. bazı dostlarıma göre, kalp krizi belirtisi.. ”oolum böyle uzun süren belirti mi olur” diyip geçiyorum.. gerçi, ilkokul 1’den bu yana grip başlangıcı var bende.. halaa başlamadı.. bi başlasa ilaç içecem lan.. (portakal aromalı ilaçlar bünyeye hemen iyi gelir.. unutmayınız)
g) şimdi birileri bunu okuyup anamı arayacak, telaşlandıracak.. sakın haa.. basit bi covid ağrısı bu.. tüm belirtiler bu yönde.. tıp alemindeki tüm dostlarım bu anlamda hem fikir.. gararım odur ki sıkı bi kolbastı oynamak da çözüm olabilir bu ağrıya..
i) besbellim bilirsiniz.. kolbastı diye uydurulan oyunun aslı astarı ”giresun görele bel kırması oyunu”dur.. (şunu düşünürüm, benim şehrimin türküsü,senin şehrinin türküsü diye inatlaşmaya gerek yok.. şu yeryüzünde ”dünya vatandaşı” olunması gereken yegane konu halk türküleri diğil midir?? günümüz karacahil-uyduruk solcu tayfa tarafından içi boşaltılan dünya vatandaşlığı kavramına da selam çakalım bu vesileyle)
j) bi erkeğin bu tür çılgın figürlerle dans etmesini hiçbi zaman doğru bulmadım gerçi.. rahmetlük maykıl ceksın’ı sırf bu nedenle asla sevmedim.. hakkım da helal diğildir.. ( boney m’in erkek solisti bobby farrel’in yeri apayrı tabi.. ömrümüzde gördüğümüz ilk deli dolu dans eden erkek o’dur.. peşinden her sene çınarlar camii’nden mevlid okutsak az olur)
k) sülfile yapmak deyimi ne hoş geliyo kulağa di mi.. acaba nasıl bişeydi sülfile yapmak? rahmetli annannem ve arkadaşlarının yaptığı bişeydi galiba sülfile.. annemin kuşağındaki garılardan hiç duymadım bunu.. ablamın nesli desen, benim kadar bile bilmez.. (ula bi yere uğradım dün.. merhaba abi nasılsın dedim.. herif adımı unuttu sanırım.. misal sağol apocum diyecekti, sağoooooooooool diye u gadar uzattı ki, bi türlü adımı diyemedi.. besbellim sülfile yapmak biraz da budur diye geçti içimden.. bu arada, uzun uzun düşünmeye gerek yok gürsel falan.. apo ekmekçiyim ben.. gaya beyin küçük ineği)
l) doğan turan abim bazen sorar; ”yaa gürsel aabi böyle bişey nasıl olabilir, bu bağlamada-gitarda falan la teli ayrı, re teli ayrı.. bu teller nasıl icat edilmiş olabilir.. bunun la sesi olduğuna kim karar vermiş olabilir.. bi dut ağacını oyup, bu telleri gövdesine monte ederek bu sesleri çıkarmayı kim akıl etmiş olabilir”?? (sazımı akort ederken düşünür oldum sayesinde artık.. tamam bu do sesi de.. niye do ulann?? nasıl olur?? ahabu ağaç gövdesi, bu telleri de demin bi yerden satın aldım geldim.. bunlarla nasıl müzik olabiliyo?? doğan abi beni de delirtti)
m) ”lazutlar salkım saçak / alçak boylusun alçak / sana güççük diyular / ocak söndürürsün ocak”.. görele bel kırması, giresun.. (galkın oynayın bakim)
sevdiceğim de oynasın..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...