Giresun Sanat

(özgür ersöz abime özel servis)

(özgür ersöz abime özel servis)
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
24 kez
13 Haziran 2021 - 20:15
NOT DEFTERİ
a) yazın manav açasım var.. bilirim, istanbul’dan ayva gelir nar gelir.. kışın kırmızı atkı takasım var.. korkarım, ispanya’dan bi edalı boğa gelir..
b) ”halikarnas’ta geçen yaz rasladım sana” şarkısı ne güzeldir.. Allah akrep nalan ablamızdan bin kere razı olsun.. dur, bu gece bi dua edeyim, şu gadının ölmüşlerinin ruhuna gitsin..
c) çayı şekersiz içmek bi erdem diğildir.. bardağı alıp, garsona; ”şekerleri alabilirsin” diyerek, sağa sola takdir edilmeyi bekleyen gözlerle bakmanıza asla karşılık vermeyecem sevgili kardeşlerim.. hele, göz göze gelip de size ”afferim la” diyecek hiç diğilim.. bunu bilerek yaşasın herkes..
d) odur ol rivayet ve elbet budur en hakiki ab-ı hayat; ”su gelir kütüğünden / içilmez köpüğünden / çimen olsam sarılsam / yarimin topuğundan”.. adana türküsüdür.. kim yaktıysa var olsun, goçum benim.. aha da adana’ya yerleşiyum..
e) bi murat sedat bayrak şiiridir bu; ”en çok balıklar ağlar / gözyaşları öyle çoktur ki / birike birike deniz olur”.. canını sevdüüm..
f) giresunca her şeyi kapsar, her şey giresunca içredür.. mesela babam.. kaya bey diğil, gaya bey.. evet evet, düşündüm de bi derince, benim babamın adı gaya bey idi.. tabi yahu..
g) tatilde bi otele gittiğimizde.. veya bi açık büfe kahvaltı mekanında.. karpuz yiyoz da.. evimizde neden karpuz koymuyoz kahvaltı sofrasına.. bana bunun hesabını vereceksiniz..
h) mavi gömlek, beyaz pontul, kahverengi süet ayakkabı giyen erkek, şıktır.. bunun, benim geçen gün aynen bu kıyafetle evden çıkmamla bi alakası yok.. susun ula, tamam.. donla çıktım, tööbe!!
i) iki ihtimal.. 1) ”ipekli peştemalin ben verdim parasını / seni saran adamın satarım anasını”.. 2) ”o pokli peştemalin ben verdim parasinu / seni alan adamın s..mişim anasinu”.. bence ikincisi.. boşverin trt sansürünü..
j) rakım çalapala da acaba bizler gibi etten kemikten yaratılmış bi varlık mıdır? çok düşündüm bunu..
k) canım kızım çiğse, bazen kuran-ı kerim dinleyip rahatladığından söz etti geçende.. sonra; ”gerçi sana ne anlatıyom ki bunu” dedi.. bilmez ki, ben de ara sıra dinlerim.. eğer, kutsal ses, ilahi müzik falan gibi gereksiz anlamlar yüklemezseniz, harbiden iyi bi sakinleştirici ve vicdan muhasebecisidir.. dünyada bu etkiyi yapabilen bi de ”altın hızma mülayim” türkümüz vardır..
l) annannem rüyama girdi.. biraz bezgin gibiydi.. ”biz burada devamlı yüzüyoz oolum” dedi.. sesi yakınırcaydı.. ne biliyim, sanki bi şey kuyruğunda gibi.. sanki piste inemeyip havada dolanan uçak gibi.. öyle eziyet anlamlı bi şikayeti yoktu ama, adeta beklediğini bulamamış gibiydi.. boş yere buralardan bişey ummayın der gibiydi.. içim acıdı, içim.. annannem de hep kuran dinlerdi..
m) ”merekte sarı saman / sallanalım bi zaman / gızlar almış gocaman / besbellim ahir zaman”.. giresun türküsü
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...