Giresun Sanat

Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisinin Açılışı Yapıldı

Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisinin Açılışı Yapıldı
11 kez
24 Haziran 2021 - 13:52

Valimiz Sayın Enver Ünlü, 23 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen sergi açılışına katıldı.

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2020–2021 eğitim öğretim yılı faaliyetlerini tanıtmak, ortaya çıkan eserleri vatandaşların beğenisine sunmak ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yılsonu sergisinin açılışını Vali Ünlü yaptı.

Giresun Merkez Orhaniye Köyü Halk Oyunları Ekibinin davetlilere sunduğu halk oyunu gösterisi ile başlayan programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını takiben Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun’un açılış konuşmasının ardından, kurs ve yarışmalarda dereceye giren kursiyer ve öğrencilere belge takdimi yapıldı.

Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi’nin “El Yapımı Sabun Kursu”nu bitiren kursiyerlere belgeleri Vali Enver Ünlü tarafından takdim edildi. “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, “Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ise İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş verdi.

Belge takdiminin ardından Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ile program devam etti.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Vali Ünlü “Bu tür çalışmalara katılmak, hayatımızın her anında her türlü meşgale içerisinde bizlerin stresini alacak, bizleri rahatlatacak, 21. yüzyılın yoğun temposunda bu tür etkinlikler amatörde olsa yaşadığımız stresi atlatmamıza vesile olacak. Sanatı ve sanatçıları sürekli desteklemek ve güzel sanatlarla meşgul olan ince ruhlu insanlar yetiştirmek ve geleceğe güvenle bakan gençleri aynı zamanda; sanat, spor ve kültürel faaliyetlerle buluşturmak bizim en önemli görevimizdir. Yoksa iyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir öğretmen tabi ki yetiştiriyoruz. Ama bunlardan daha önemlisi iyi bir insan yetiştirmek. En büyük hedefimiz, çevresine ve ailesine faydalı iyi bir insan yetiştirmek olmalıdır. Sonrası zaten kendiliğinden geliyor. Ben tüm katılımcılara ve siz değerli misafirlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ünlü ve davetliler, hazırlanan sergi ve stantları tek tek gezdi. Halk eğitimi merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eser ve ürünler davetliler ve vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeniyle gezilirken, öğretmenler ve usta öğreticiler faaliyetleri hakkında Vali Ünlü’ye uygulamalı bilgiler sundu.

Düzenlenen kursla ilgili yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye verilen bilgide, Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke olarak eğitim öğretim faaliyetlerine sık sık ara verilen 2020–2021 eğitim öğretim yılında il genelinde Bin 348 kursta toplan 18 Bin 595 kursiyere eğitim verildiği belirtildi. Salgının tüm olumsuz etkilerine rağmen Merkez ilçede, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 376 kursta 5 Bin 54 kursiyere eğitim verildiği aktarıldı.

Söz konusu kurslarda, kursiyerlere; Arıcılık, avcılık, elde sabun üretimi, aşçılık, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar resim, çinicilik, müzik kursları, Kur’an-I Kerim ve hafızlık, okuma-yazma, el sanatları, kuaför, spor kursları gibi birçok değişik alanda ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusundaki eğitimler ve İŞKUR ile işbirliğinde meslek edindirmeye yönelik eğitimler verilmiştir.

Töreninde; Vali Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu, protokol üyeleri, diğer kurum temsilcileriyle okul yöneticileri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...