Giresun Sanat

İletişim Fakültesinde 15 Temmuz Konulu Şiir Yarışması Düzenlendi

İletişim Fakültesinde 15 Temmuz Konulu Şiir Yarışması Düzenlendi
9 kez
28 Haziran 2021 - 11:44
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Tirebolu İletişim Fakültesi Televizyonu (TİF TV)’nda yayınlanmak üzere organize edilen “Liselerarası 15 Temmuz Güzel Şiir Okuma Yarışması” finali ve ödül töreni Tirebolu Kaymakamımız Cevat Gün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Demirel ve İletişim Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas’ın katılımlarıyla Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törende açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas, “Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı Milli Mücadele tarihimizde ne kadar önemliyse 15 Temmuz günü yaşananlar da demokrasi tarihimiz için o denli önemlidir. Rabbimden duam ve niyazım, milletimizin bir daha böyle bir demokrasi karşıtı müdahale ile karşılaşmamasıdır.”şeklinde görüşlerini özetledi.
Daha sonra İletişim Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Orhanoğlu moderatörlüğünde finale kalan 15 Temmuz konulu  şiirler, Tirebolulu lise öğrencileri tarafından okundu.
Programın son bölümünde ödül töreni gerçekleştirildi. İlk ödülü vermek üzere sahneye gelen Tirebolu Kaymakamı Cevat Gün, “Milletlerin tarihinde onları millet yapan önemli dönüm noktaları vardır. 15 Temmuz da Türk Milleti için böyle bir öneme sahiptir. Milletler kahramanları var oldukça yaşarlar.” diye konuştu. Ardından sahneye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can  konuşmasında, “Demokrasi bilinci toplumsal hafızamızın en önemli göstergesidir. 15 Temmuz günü İstanbul’da olayların bir anda tam göbeğinde kendimi buldum. Boğazın üzerinde uçan savaş uçaklarının sesleri hala kulaklarımda çınlıyor. Allah bir daha milletimize böyle bir durumu yaşatmasın.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Program günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...