Giresun Sanat

ERSİN ÖZDEMİR İLE SOHBET

ERSİN ÖZDEMİR İLE SOHBET
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
18 kez
29 Haziran 2021 - 20:54
ersin özdemir kimdir?
durun, öncesi var..
****
yaza çize bıktım.. giresun, anadolu’da tiyatronun başkentidir.. giresun fındığı neyse, giresun tiyatrosu da odur.. ilk şehir tiyatrosu, istanbul’dan turneye gelinen ilk kent falan filan.. sanırım bunlar, benden başkasının ilgisini çekmiyo? unutuldu gitti hepsi..
sonuç? türkiye’de tanınmışlık adına sıfır!
ama şehrimizdeki değişmez tiyatro kültürü yönüyle 100 bin!
****
eskiler beni bağışlasın, madam agavni’ye-redif subayı ibraam komutana varana değin hepsini yazdım, yad ettim.. bi kalemim var, ötesini yapacak haalim neden olsun?
bu yazının konusu, son 10 yıla damga vurmuş bikaç isimdir.. örneğin doğan turan ağabeyim.. geldi ve şehrimizde tiyatroya çağ ağlattı.. üstüne üstlük iyi bi ”rakı arkadaşım” idi benim.. artık ikimiz de içemiyoz, sağlığımız el vermiyo.. mesela bi ”müzikal” yapma projemiz var idi doğan abimle.. nice geceler kurguladık içerken.. gözlerimizden yaşlar gelirdi..
ertesi sabah unuturduk..
ahmet öndaş’ın deyimiyle ”hergeledir” doğan abimiz, bu aralar gocadı, çünkü iki ayrı renk çorap giyinmez oldu, Allah başımızdan eksik etmesin o’nu..
****
ahmet öndaş kimdir peki?
giresun belediyesi şehir tiyatrosunun baş rol oyuncusudur.. büyük oyuncudur.. benim bi güzel dostumdur.. o’nun tüm rollerini ben de ezbere bilirim, ne diyeceğini unutacak da sahnede rezil olacak diye, her an tetikte beklerim..
şükür, hiç unutmadı rolünü.. (kimi replikleri kıçından uydurur, benim yuttuğumu sanır, oralara hiç girmiyim şimdi)
bunun ödülü olarak, bilgi yurdu tiyatro bölüm başkanı oldu kerata!!!!!
****
bi de sevgili ersin’im..
çok hıyardır, çok iyidir, çok severim..
ersin, doğuştan çok akıllı biri sayılmazdı zaten.. son yıllarını, benim öykülerimi oyunlaştırmaya adadığı için iyice delirdi çocukcaaz.. aradı bu akşam yine;
-”nerdesin agzna zçduum”?
-”evdeyim la ersin, terledim çimecem, ne var, neden aradın yine agzna zçduum”?
-”şimdi gürsel abi, notlar’ını oyunlaştırmaya çalışıyoz biliyon, kitaplarındaki öykülerinin de word dosyası var mı sende? onları da göndersene”?
-”ula bakmam lazım.. ama, olduğunu sanmam.. giresun insanına kızıp kızıp yok ettim hepsini.. geriye bişi kalmasın benden dedim”..
-”bi bak abi.. mesela baklava desenli ev daha bi oyunlaştırmaya uygun sanki”?
-”oolum o kitabın bi iddaası vardı.. giresun abartı sanatını yazmaya çalıştım.. onu da, hasır tabureyi de çok beğenmiyom ki ben.. aştım o fasılları.. haa sempatiyle bakıyom, o kadar.. sen, şu grup sayfamı tarayıver baştan aşşaa, asıl cevherler, asıl komediler orada bence”..
-”sen yine de bi bak bu gece mail dosyana.. ikisini de gönder.. hatta bi de kayıp kitabın var, yürek aluğu, onu da bulmaya çalış”..
-”tamam la bakarım bi.. ama sanmıyom.. sildim çünkü.. oolum ben 10 tane giresun türküsünü çok sesli yaptım.. onları bile çöpe attım.. haketmiyo çünkü giresun insanı bunları.. bi al tavandan belleri yaptım, hatta bi dinletide çalıp söyledim, inanamazsın la”!!!
-”nasıldı onun sözleri abi.. al tavandan belleri / belle bellemeleri”?
-”ersinim, anonim türkülerin ilk iki dizesi saçma olur genelde.. halk diyeceğini son iki dizeye saklar.. işte bunda mesela; ”güvendirdin yar beni / sevindirdin elleri” diye bitiyo.. gız başkasına varmış yani.. agzna zçduumun gızı”!!
-”aynen insan ömrü gibi yani.. insanın da ilk 20 yılı saçmadır.. sonradan düzelür”..
-”afferin ulan sana”..
****
-”abi başlayacam ben.. 15’ine kadar yetiştirmem lazım”..
-”sana vereceğim en büyük tüyo şudur ersinim.. baklava desenli ev sonuçta bi gülmece kitabıydı.. il dışından her okuyanım çok güldü, öyle biliyom, öyle geldi duyumlar.. ama giresun insanı nedense çok duygulanıp, çok ağladı bu kitabıma.. her sarılan ‘bizi çok ağlattın apocum’ diyip kutladı beni.. naapacağımı şaşırdımdı ya”!!
-”dünyada bitek benim başıma gelen olaylar yani”??
-”aynen odur, hatta feriştahıdır”..
-”oldu abi, uğraşayım biraz daha.. başı belli diğil, kıçı belli diğil yazdıklarının ki”!!!
****
buradan gerisini yazmiyim..
ersin, oyunun kurgusunu anlattı.. şöyle şöyle yapacam abi dedi..
gerçi hiç beğenmedim, ama ”harika olur oolum” diye gaz verdim goçuma..
seviyum seni la!!!
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...