Giresun Sanat

aziz ve muhterem kardeşlerim,

aziz ve muhterem kardeşlerim,
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
19 kez
11 Temmuz 2021 - 20:30
PAZAR’LIK
aziz ve muhterem kardeşlerim,
15 temmuz yaklaştı biliyonuz besbellim.. yakındır, tahminen büssürü zırva okuyacaksınız basında ve sosyal medyada..
çok da kulak asmayın.. sizleri, salt şu 3 başlık üzerinde düşünmeye davet ediyorum.. belki bi sonuca varabiliriz o zaman?
****
birincisi..
suçu ne olursa olsun.. türk ordusunun generalini döverek, suratı mosmor olmuş vaziyette tv’lere çıkaramazsın kardeşim.. her ne olursa olsun suçları, türk ordusunun komutanlarını iç çamaşırlarıyla fotoğraflayıp, gazetelere servis edemezsin..
suçları sabitse, hemen orada asmalısın subay denen adamı.. donla atletle maymun edemezsin.. eline bişey geçmez maymun etmekle..
ve gariban mehmetçik.. kim olursan ol, aslanlarımızı, günahsız memet’lerimizi köprü’de istifleyip dövemez, boğazlarını koyun gibi kesemezsin..
tek duam vardır kardeşlerim.. Allah, istiklal mahkemesi halk heyetinde görev alıp, bunları yargılamadan benim canımı almasın.. kahraman türk ordusu bu travmayı 100 yıl geçse atlatamayacaktır..
****
ikincisi..
15 temmuz gecesi.. genelkurmay başkanı neden ofisindedir?? türkiye’deki hiçbi birlikte, cuma akşamı 17:00’dan sonra, albay bile bulamazsın.. koskoca başkan, neden genelkurmay’dadır?
a) darbe yaparmış gibi yapın.. gelip beni bile derdest edermiş gibi yapın.. bu mudur demek istediği?
b) ulan hıyarlar.. bu gece kalkışma yapacağınızdan zaten kaç gündür haberdarız.. ama sizinle değiliz.. ben odamdayım, gelin erkekseniz imzayı attırın, atmıyorum!!!
aklınıza başka bi seçenek geliyo mu aziz kardeşlerim? var mıdır bi c şıkkı, hulusi akar’ın neden gece yarısı orada olduğuna dair?
****
üçüncüsü.. okuyun bakalım ekim 2016’da neler yazmışım, darbe girişiminden 3 ay sonra yani? kısaltarak aktarıyorum;
isim verip de kimseleri ekmeğinden edemem.. giresun üçün çok üst düzey bi sohbette bulundum bikaç gün evvel.. yine de şöyle bi ipucu verebilirim; ”vilayet” taraflarında, çok özel bi odada, çok çok özel bi sohbetti bu..
efendime söyliyim, giresun jandarma komutanı mustafa paşa fetö’den tutuklandı, duymuşsunuzdur..
-”yahu nasıl olur, bi anlam veremedim, adamla çok rakı içtik masal’da eşlerimizle, gayet nezih, gayet çağdaş bi insana benziyordu” dedim..
-”sorma gürsel bey, biz de epey bi atıp tuttuk herifin yanında” dediler üst düzey iki dostum da..
gülüştük..
-”acaba asılsız bi ihbar olabilir mi” dedim, kıyamadım yine de paşa’ya..
-”yok yok, kesin” dediler dostlarım..
-”eh o zaman o helikopter kazası şüpheli” diyiverdim bu kez..
-”aynen” dediler.. ”herifi indirdiler” dediler..
-”yani darbe olacağı önceden biliniyordu” demiş bulundum..
gülümsediler dostlarım tekçe.. net günü dışında biliniyordu ve tahminen karşılıklı göz dağları verilmekteydi, diye eklediler..
peki sonra???
çaylarımız bitti kalkıyordum artık..
-”sana bişey daha diyelim gürsel bey, o helikopter düşmese, paşa hastanede olmasa, 15 temmuz gecesi giresun’u dümdüz ederdi.. hatta herif bölge komutanıydı.. bütün karadeniz’i dümdüz ederdi” dedi dostlarım..
duraksadım..
ne olacaktı o zaman der gibi bakıştık.. verilmiş sadakamız varmış anlamında gülüştük..
the end..
****
aynen bunları yazmışım, ekim 2016 tarihli sohbetimiz sonrası..
şimdi birileri var.. örnek diye giresun’u vereyim, siyaseti yönlendirdiğini sanan gafiller bunlar.. akp saflarında da, bizim mahalle saflarında da bolca varlar.. hatta bizimkiler daha fazladır iddaaya girerim..
hepsini toplayın, şunların hiçbirini bilmeye-yaşamaya-öğrenmeye-yazmaya güçleri yetmez.. hadleri de diğildir, ilgi alanları da diğildir.. varsa yoksa kişisel ikballeridir dertleri..
uzak durun..
****
kardeşlerim,
benim kimseye eyvallahım yok.. kimseden korktuğum yok.. doğruları yazmaya devam edeceğim..
ne korkacam ki? denize girsem son defa girdiğimi, yaylaya çıksam son defa çıktığımı, dut yesem son defa yediğimi biliyom.. mesela bu gece, bi daha avrupa kupası finali göremeyeceğimi bilerek izleyecem italya ingiltere maçını..
hiç dert diğil.. ölmekten de korkmuyorum.. ikinci duam da salt budur, Allah, şehrimdeki bu gafillerle hesabımı görmeden de canımı almasın..
****
cümleten hayırlı pazar’lar dilerim..
Allah’a emanet olunuz..
gürsullah hocaefendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...