Giresun Sanat

Milli Birlik Günü Anma ve Etkinlik Programları

Milli Birlik Günü Anma ve Etkinlik Programları
11 kez
13 Temmuz 2021 - 14:59
#15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma ve Etkinlik Programlarımıza tüm halkımız davetlidir.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Türkiye Geçilmez” Etkinlik Programı Belli Oldu

Giresun’da düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Türkiye Geçilmez”  etkinlik programı belli oldu.

FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülmesini ve toplumsal hafızanın diri tutulmasını temin etmek için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’nin ana konsepti “Türkiye Geçilmez” olarak belirlendi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmişti.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin beşinci yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta; şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, demokrasimize kasteden bu ve benzeri darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması, ulusal/uluslararası kamuoyuna demokrasi zaferinin ve FETÖ yapılanmasının daha etkili anlatılması için çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin amacı; Milli birlik ve beraberlik duygusunun canlı tutulması, Şehit ve gazilerimizin hatırlanması, demokrasi zaferine vurgu yapılması, yaşanan hain darbe girişiminin etkin bir şekilde anlatılması, darbe girişimiyle ilgili toplumsal hafızanın diri tutulması, Türkiye’nin büyük mücadeleler sonucu elde ettiği kazanımlarını ne pahasına olursa olsun koruyacağının öne çıkarılması, Türk Milletinin bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olunmayacağının vurgulanması, Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe Türkiye’nin geçilemeyeceğinin ön plana koyulması, İstiklal ve istikbal tahayyülünden güç alan Türkiye’nin gelecek vizyonunun anlatılması için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri (Türkiye Geçilmez) olarak belirlenmiştir.

Türkiye Geçilmez; Türkiye bayrağı, vatanı, devlet ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez. Türkiye’nin günümüz dünya düzeninde söyleyecek sözü ve haksızlıklara müdahale edecek kudreti bulunmaktadır. 15 Temmuz destanı, milletimizin azim ve kararlılığıyla, hain darbe girişimine karşı duruşuyla bunun vücuda gelmiş halidir.

Ülkemiz siyasi istikrarıyla, teknolojik atılımlarıyla, genç nüfusuyla, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı insani yardımlarıyla, mazlumlara kol kanat germesiyle, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasisiyle, öncü projeleriyle tüm dünyaya net bir mesaj vermektedir.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ!

“Türkiye Geçilmez” aynı zamanda “Milli İrade Geçilmez”, “Mavi Vatan Geçilmez”, “Siber Vatan Geçilmez”, “Eren Bülbül Geçilmez”, “Milli Uzay Programı Geçilmez”, “Akıncı SİHA Geçilmez”, “Havalimanları Geçilmez”, “TBMM Geçilmez”, “Gölbaşı Geçilmez”, “Kahramankazan Geçilmez”, “Kızılay Geçilmez” demektir.

Bu kapsamda; 14 Temmuz akşamından itibaren 15 Temmuz günü için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Türk bayraklarıyla donatılması ve 15 Temmuz 2021 günü düzenlenecek etkinlikler ise il merkezinde ve ilçeleremizde Koronavirus (Covid19) salgın tedbirlerinin uygulanmasına müsait olan alan/meydanlarda saat 20.00′ den itibaren tertip edilecek.

Meydanlardaki “Demokrasi Nöbeti” uygulamasının; Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla icra edilmesine, Tüm etkinliklerde sadece Türk Bayrağına yer verilmesine özen gösterilecek. Yurtiçi iletişim faaliyetlerinde #TürkiyeGeçilmez ve yurt dışı iletişim faaliyetlerinde #VictoryofDemocracy etiketleri kullanılacak.

Yerel yönetimlerce etkinliklere ve düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşlarımızın ulaşımlarında her türlü kolaylık sağlanacak.

Düzenlenecek etkinlikler kapsamında Giresun İl Merkezindeki programlar şöyle;

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...