Giresun Sanat

KAMUOYUNA,

KAMUOYUNA,
21 kez
15 Temmuz 2021 - 17:44
Can Akengin Bilgi Yurdu Derneği İktisadi İşletmesi, bünyesinde; İZLER DERGİSİ, GİRESUN DOĞAL PAZARI (Gıda Satış) , DERYA SAYIN KİTAP EVİ (Kitap ve Gıda Dışı Ürün Satış) , HİLALSPOR (Spor Kulübü) ve BİLGİ YURDU (Sanat Dallarında Ücretsiz Kurslar) gibi önemli markaları barındırmaktadır. Devamı da gelecektir, emin olunuz, hazırlanıyoruz.
Pandemi koşulları henüz tam izin vermediğinden, bunlardan yalnızca İZLER Dergimizde istediğimiz düzeye erişebildik. Yurdun dört bir yanındaki, hatta dünyanın birkaç ülkesindeki abonelerimizle, ayrıca Giresun ve ilçelerindeki perakende noktalarımızla, profesyonel satış kanallarının tüm enstrümanlarını kullanarak, ulusal bir yayın olma yolunda hızla ilerlediğimizi vurgulamak isteriz.
Başaracağız.
Ne var ki Haziran ayının son haftasında yaşanan bir olay bizleri fazlasıyla üzmüştür. Giresun merkez sınırlarında bulunan bir bayiden İZLER Dergisi almak isteyen bir okurumuza (Adı bizde saklıdır), yakın civarda oturmakta olan kişilerce müdahale edilip; ‘’O dergi pkknın dergisi, öcalanın dergisi, neden alıyorsunuz’’ biçiminde sataşmada bulunulmuştur. Giresun Giresun olalı, bundan daha saçma, daha anlamsız, daha yakışıksız ve daha ilgisiz bir karalama yapıldığını düşünemiyoruz.
Olay, bize yansıdığı andan itibaren Savcılığa başvurumuzu yapmış durumdayız. Bu insanların kim olduğu bulunsun, bu kadar ucuz bir palavrayı nasıl sıkabildikleri anlaşılsın istiyoruz. Hatta yasalar izin vermekteyse bu kanıya nasıl ulaştıklarını anlamak, dostça konuşmak, çözüm bulmak istiyoruz. Şu Giresun’da pkk ile bağdaştırılacak en son insan Gürsel Ekmekçi, en son kurum Bilgi Yurdu’muzdur. Geçmişimiz, yaptıklarımız, kattıklarımız ortadadır. Daha neler yapacağımızın da en büyük kanıtı geçmişimizdir.
Yüce Türk adaletinden gelecek haberi bekliyoruz.
Değerli Giresunlular,
Derneğimizin hiçbir siyasal yapıyla, kurumla, sendikayla, örgütle bağı yoktur. Salt, kültür-sanat-edebiyat-spor-tarım ile uğraşmak üzere yola çıkmış bir tüzel kişiliğiz. Vergi ödeyen belki de yegâne derneğiz. Derneğimizi, üyelerimizi, dergimizi ve şahsımı bir terör örgütüyle bağdaştırmak; insafsızlık bir yana, ucu tahmin dahi edilemez olumsuzluklara varacak kadar tehlikeli, sinsi ve alçakça bir düşüncedir. Art niyetlidir.
Şehrimiz küçük bir yerleşim birimidir. Böylesi iftiraların çabucak yayılması pek mümkündür. Kötü sözleri sahiplerine aynısıyla iade etmekten başka ne yapabiliriz, bilemiyoruz.
Bizler, tıpkı 1923 yılında kurulmuş BİLGİ YURDU gibi, sanatın-edebiyatın-kültürün yolunda ve her şeyden önemlisi Mustafa Kemal’in Askerleri unvanımızla yürüyeceğiz, geçmişten devraldığımız bayrağı yere düşürmeyeceğiz.
En derin saygılarımızla,
BİLGİ YURDU adına
Gürsel EKMEKÇİ
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...