Giresun Sanat

POLİTİK TİYATRO ve NAZIM HİKMET

POLİTİK TİYATRO ve NAZIM HİKMET
28 kez
05 Ağustos 2021 - 14:16
POLİTİK TİYATRO ve NAZIM HİKMET
Tiyatro Kuramı

Yazar: CİHAN ATAKUL

 

Dramatik Yayınları tiyatro kuram dizisinden yeni kitap…

Cihan Atakul, uzun zamandır sürdürdüğü araştırmalarını “Politik Tiyatro ve Nazım Hikmet” adlı kitapta topladı…

Yaşamı, eserleri ve mücadelesi ile geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran Nazım Hikmet, tiyatromuza kazandığı eserleriyle çağdaşı birçok aydını etkilemeyi başarmasinin yanı sıra, günümüze de ışık tutmaya devam eden bir isim…

 

Kitapta; yaşam ve sanat arasındaki ilişkiyi, burjuva sanat anlayışlarına karşı açıklayan politik tiyatronun öncülerinden Erwin Piscator ve Bertold Brecht’in düşüncelerinin Nazım Hikmet oyunlarındaki etkileri örneklerle açıklanıyor.

 

Politik Tiyatronun felsefesinin, tekniğinin ve uygulamalarının Nazım Hikmet’in oyunlarındaki karşılığınin değerlendirildiği “Politik Tiyatro ve Nazım Hikmet” adlı kitap başta tiyatro uygulayıcılarının, sanat öğrencilerinin ve daha iyi bir dünya hayali kuran herkesin kitaplığında olması gereken bir çalışma.

Dramatik Yayınları / Basım Yılı 2020, Sayfa Sayısı 160, Fiyatı 40 TL, Karton Kapak, 2.Hamur, ISBN 978-605-69678-7-0

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...