Giresun Sanat

Giresun’da 66 Bin 624 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

Giresun’da 66 Bin 624 Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı
3 kez
06 Eylül 2021 - 15:27

Giresun Valisi Enver Ünlü, Namık Kemal İlkokulu’nda düzenlenen 2021–2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış törenine katıldı.

Giresun’da 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında il genelinde; 396 okulda, 3 bin 894 sınıfta, 5 bin 956 öğretmenle, 66 bin 624 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Giresun Merkez Çıtlakkale Mahallesi, Ürün Sokak’ta bulunan Namık Kemal İlkokulu’nda 6 Eylül Pazartesi günü saat 10:00’da 2021–2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni düzenlendi.

Törene; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Av.Sabri Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Giresun Belediye Başkan Vekili Osman Öden, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yılmaz Can, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, daire amirleri, Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici kademesi, Namık Kemal İlkokulu idarecileri ve öğretmenleri ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Tören; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in mesajı okunması, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk ve Vali Enver Ünlü’nün açılış konuşmalarıyla devam etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden tören; 4.sınıf öğrencilerinin 1.sınıf öğrencilerine “Hoşgeldiniz” çiçeği sunumu, ront gösterisi, halk oyunları ve sınıf ziyaretleri ile sona erdi.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 6 Eylül Pazartesi günü başlayıp, 17 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.  6 Eylül Pazartesi günü başlayan I.Dönem, 15-19 Kasım tarihleri arasında ara tatil verecek olup 24 Ocak 2022 tarihinde ise 14 günlük yarıyıl tatiline girecek. 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olan II.Dönem, 11-15 Nisan 2022 tarihinde ara tatil verdikten sonra 17 Haziran 2022 tarihinde sona erecek.

Programın başında öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan Vali Ünlü, öğrencilerin sevincine ortak olarak onları tek tek selamladı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Enver Ünlü, “Çocuklarımızın uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime kavuşacağı 2021-2022 eğitim öğretim yılının açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.

Yaklaşık iki yıldır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle birçok alanda olduğu gibi eğitimde de çocuklarımız okullarından uzak kalsa da, çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan tedbirler ve aşı sayesinde hasret çekilen günlere yeniden kavuşuyoruz.

Öğrencilerimiz okullara gitmeyince hayat duruyor. Yüz yüze eğitimin başlamasını öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gibi bizler de çok özledik ve okulların tekrar açılması nedeniyle onlarla birlikte aynı heyecanı bizlerde yaşıyoruz.

Evlatlarımızın hep birlikte İstiklal Marşı’mızı okumalarını, okul bahçelerinde koşmalarını, cıvıltılarını, neşelerini, kahkahalarını, kısaca sınıfları yeniden doldurmalarını çok özledik. Çok şükür bugün güzel bir başlangıç yapıyoruz.

Salgın sürecinde Milli Eğitim Bakanlığımız güçlü ve hızlı refleksleri sayesinde gerek yönetici ve öğretmen arkadaşlarımız gerekse öğrenci ve velilerimiz ‘Her Koşulda Eğitim’i mümkün kılmış, ancak okul ziline olan hasret de son bulmamıştı.

Okuma yazmaya yeni başlayan bir çocuğun minik parmaklarından tutarak ona kalem kullanmayı öğreten ya da en zor anında öğrencisinin gözlerinin içine bakarak onun hayatına dokunmayı bilen öğretmen için yüz yüze eğitim tabii ki asla yeri doldurulamayacak kadar önemli ve vazgeçilmezdir.

Bugün bu kazanımları korumak, yüz yüze eğitimi sekteye uğratmamak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına sıfır tolerans ilkesiyle riayet etmeli ve virüse karşı en büyük kozumuz olan aşıyı asla ihmal etmemeliyiz.

Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz; Okullarımızda gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldık. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız, titiz ve hassasiyetle eğitim öğretime hazır.  Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun.

Değerli öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve eğitim camiamız; Bugünümüzü ve yarınlarımızı imar ederek daha müreffeh kılmak adına sevgiyle, sabırla, şefkatle, merhametle ve fedakârlıkla yürüttüğünüz tüm çalışmalarınız ve emeğiniz bizler için çok değerlidir. Salgın boyunca başladığımız uzaktan eğitim döneminde sarf ettiğiniz gayreti de takdirle karşılıyor ve şimdi sınıflarınızdan aynı özveriyi göstereceğinize yürekten inanıyorum.

Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

Öte yandan sadece akademik bilginin yeterli olmadığı günümüzde Değerler Eğitiminin de altını çizmek istiyorum. Bizler okulları sınavlardan yüksek puan alacak bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak görmüyoruz. Bizim okullarımız; temel insanî değerleri, milli ve manevi değerleri benimsemiş, sorgulayan, anali yapabilen, araştıran, tarihini, ecdadını bilen bunun yanında bilimle harmanlanarak zirveye ulaştırılmak istenen bireylerin yetiştirildiği eğitim yuvalarıdır. Kısaca okul sıralarında akademik bilginin yanında bize has değerleri de idrak eden nesillerle teknolojide, tarımda, sanayide, kültürde, sporda aslında her alanda geleceğin daha güçlü ve büyük Türkiye’sine koşar adımlarla ilerleyeceğiz. Bu bağlamda gençlerimize olan güvenimiz ve inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, tedbirleri elden bırakmamak kaydıyla nice yüz yüze eğitimlerde buluşmayı temenni ediyorum. Ve heyecanla yeniden şu 3 kelimeyi söylemek istiyorum; İYİ DERSLER ÇOCUKLAR!” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...