Giresun Sanat

GİRESUN GÜLLERLE DONATILIYOR

GİRESUN GÜLLERLE DONATILIYOR
3 kez
29 Eylül 2021 - 11:48
YAYA VE ARAÇ GÜVENLİĞİ İÇİN ORTA REFÜJ PEYZAJLARINDA DEĞİŞİME GİDİLİYOR
Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından orta refüj bitkilerinde yeni düzenlemeye gidiliyor.
İlk etapta, Yeniyolda Çotanak İlkokulu ile Alim Taksi arasında kalan güzergahta mevcut olan bitki düzenlemesinin araç ve yaya trafiğine, özellikle de geçişlere görüş açısından büyük engel teşkil ettiği şikayetlerinin gelmesi üzerine, yaşanabilecek olası kazaları önlemek amacıyla yeni bir çalışma başlatılıyor.
Bu kapsamda, güzergah boyunca mevcut bitkiler sökülüp yerine peyzaj bakımından sahaya uygun, araç ve yaya trafiğini tehdit etmeyen ve görselliği ile bambaşka bir görünüme kavuşacak yeni bir peyzaj düzenlemesi yapılacak. Sökülen mazı ve servi bitkileri ise Belediye park ve bahçeler serasına götürülerek Belediyenin diğer çalışmalarında kullanılmak üzere saksılara dikilecek. Yeni peyzaj düzenlemesine göre ise sökülen bitkilerin yerine yılın 7 ayı açan ismini de bu özelliğinden alan yediveren gülleri ve oya ağaçları dikilecek.
Söz konusu güzergah yapılacak olan bu düzenlemeyle daha güvenli araç ve yaya trafiğine kavuşacağı gibi daha ferah ve estetik bir görsellikte sunacak.
VALİLİĞE KADAR GİDECEK
Diğer yandan, güzergahın devamında da aynı sıkıntılar yaşanabileceği için peyzaj değişim çalışması etap etap Orhan Yılmaz Caddesi ve İnönü Caddesi’ni takiben Giresun Valiliğine kadar uzanarak çalışma tamamlanacak.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...