Giresun Sanat

OKEY OYUNU VE YAŞAMA YANSIMALARI

OKEY OYUNU VE YAŞAMA YANSIMALARI
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
17 kez
29 Eylül 2021 - 3:16
1) gürsel bey okey’de ”karşı ortağı” kavramına kesinlikle karşıdır.. karşısında oturan adamı iplemez, işaretleşmez, dikkate almaz, biterken ”ben aha bitiyum” demez.. bu, normal yaşamına da yansımış olup, gürsel bey asla kendisine asalak olmuş birilerini kabul etmez..
2) gürsel bey ”gösterge” yapmaz.. yapanı da sevmez.. emek verilmemiş başarıyı önemsemez.. tabelada düşse bile, beyninde yaptığı hesaplarda göstergeye yer vermez.. misal, tabelada 8 görünen herif, gürsel bey’in gözünde 9’dur.. gürsel bey hiçbi konumuna tepeden inme gelmemiştir, gelmez..
3) gürsel bey, koltuk altındaki oyuncuyu asla takip etmez.. o’na herhangi bi paye vermez.. yalnızca kendi işine bakar..
4) ”soran yapar” kavramına olan inancı gereği gürsel bey, asla ”kim yapıyo yahu” diye sormaz.. o kolay kolay taş yapmaz.. her sırası geldiğinde ben demin yaptım ya la der, geçiştirir..
5) gürsel bey genelde 5-3-3-3 şeklinde taş dizer.. 4-4-3-3 gibi klasik dizilimlerle işi olmaz..
6) gürsel bey’in ”mihenk” taşı siyah 8’lidir.. o, tüm oyun planını siyah 8’liye göre kurar.. ama, siyah 8’linin çıkıp çıkmadığını asla takip etmez.. o’nun için ya istiklal ya ölüm denen şey budur..
7) siyah 8’li 1982 yılında beşiktaş’ın şampiyonluk golünü atan ziya doğan’dır.. gürsel bey maç öncesi; ”şampiyonluk golünü kim atarsa ilerde oğluma o’nun adını vereceğim” demiş olsa da hiç oğlu olmamıştır.. bunda, bi fener maçı öncesi, ”ikinci oğluma da bu maçta ilk golü atanın adını vereceğim” demesinin, fakat golü ata ata şekerbegoviç’in atmasının da etkisi vardır.. gürsel bey iki kız babası olmakla pek mutludur ve ”bi eve iki kıllı bacak yeter” diye düşünmektedir..
8)gürsel bey sakardır, mutlaka istekadan yere taş düşürür.. normal hayatında da bu böyledir..
9) gürsel bey asla bitmez.. elinde okey olmasa da döner..
10) gürsel bey rakibin attığı tüm taşları alır.. yarayanı da alır, yaramayanı da alır.. o’nun oyun planı adeta bi savaş stratejisi gibidir.. rakibi tarumar etmektir amacı.. o, taşlarına açmayı diğil, ölmeyi emretmiştir..
11) gürsel bey hiçbi okey oyununu kazanamamıştır.. bitse de bittiğini görmez.. önemsemez..
12) o’nun için aslolan hasan tahsin’in ilk kurşunudur.. çok atmıştır.. bigün yine atar.. evet la!!!
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...