Giresun Sanat

EDEBİYAT DERSİ

EDEBİYAT DERSİ
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
8 kez
15 Ekim 2021 - 0:38
nermin özkaya teyzem, canımdan öte bi canımdır.. teyzecüüm derim o’na hep..
hünerleri boldur Atatürk’ün bu kızının.. giresun mutfağı misal.. şiir yazmak misal.. cumhuriyet kadınlığı, cemiyetçiliği misal..
(nermin teyzem ve çok sevdiğim rahmetli aysel akdağ teyzem cumhuriyet kadınları derneği giresun şubesi yönetimindeydiler, ben ADD başkanı iken.. tüm etkinliklerimizi omuz omuza yapardık, iki kardeş kurum.. en ciddi olmamız gereken ortamlarda bile teyzelerimin kulağına ”naber gız cumhuriyet garıları, napuyusunuz bakim” diye fısıldar kaçardım.. millet kalabalık tabi, ciddi bişeyler dediğimi sanmaktalar falan!!! selam olsun o güzel günlerimize.. aysel teyzem nurlarda uyusun)
****
saklamaya gerek yok, ben, bilgi yurdu’muz adına yüklü bi ”hibe” peşindeyim.. bikaç ayrı kurum ile ayrı ayrı görüşüp yazıştık, bazı noktalara kadar geldik, birinden biri olacaktır elbette.. çoğu gitti azı kaldı..
duacıyım..
(bu hibeyi, hiç tartışmasız, gıda bölümü için kullanacağım.. gıda satış’ın başında orhan sarımehmetoğlu ağabeyim, giresun mutfağı bölümünün başında nermin teyzecüüm var.. hibeyle gelen para; gıda üretimi-kadın personel istihdamı ve giresun yemekleri servis eden lokalimizde kullanılacaktır.. bu 2 büyüğüm gerekeni yapacaktır.. onlar ne derse o olacak)
(hadi bunu da bilin.. çokça duyurduğum ”giresun doğal pazarı” markamızı kullanamıyoruz ganunen.. üzgünüm, başkası almış bile.. biz de ”BELEMİT” markamızla yola çıkacağız.. not alın bakiim, sonra açıklayacaktım, ama dayanamadım, ilk buradan duyurdum aha.. haa, BELEMİT’imizi çalamayacaklar, tescil başvurusu yapıldı, 1557 tl 61 kuruşluk marka tescil bedeli ödendi bile, bugün)
****
ben ne diyordum yahu?
buralara nerden geldi yazı?
****
nermin teyzem’in hünerlerini anlatıyordum.. işte, İZLER’deki ”nermin’in mutfağı” adını verdiği sayfasında döktürüyo teyzecüüm.. şehrime özgü yemekleri tanıtıyo..
ve yalnız yemek çeşitlerimizi diğil, mutlaka babaannesinden taşıyıp getirdiği minik anılarını da yazıyo..
ömrümde ilk kez, hem besin değeri hem edebiyat değeri olan yazılar okuyorum..
sağol gız nermin!!!
****
ahabu çıkacak olan kasım sayımızda ”samaksa” tatlımızı da tanıtmış teyzecüüm.. yaykın ağacından, kokulu üzümlerden falan söz etmiş..
bakın nasıl bitiyo gonuşukları;
”şimdi ne yaykın ağacı ne de onu kucaklayan üzümler var. köyler boş boş”..
****
edebiyat dersi diye okutmak lazım..
köyler bomboş yazarsan bi boka benzemez..
ama köyler boş boş dedin mi, işte orada bi soluk alacan okur iken..
edebi yönü vardır..
****
yaşa gız nermin..
****
edebiyat dersimiz bitmiştir..
teneffüse çıkınız..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...