Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi 128. Kasım Sayısı Çıktı

Tiyatro Gazetesi 128. Kasım Sayısı Çıktı
31 kez
03 Kasım 2021 - 1:17

Tiyatro Gazetesi 128. Kasım Sayısı Çıktı

Tiyatro Gazetesi 128. Kasım Sayısında Ödül Ek’iyle Birlikte Tam 40 Sayfa!

Merhaba,

Tiyatro Gazetesi Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde 11Ekim pazartesi gecesi düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tiyatro Gazetesi’nin Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl veremediği ödüllerden dolayı, bu yıl uzun bir ödül listesi vardı. Ödül töreni kapsamında, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde ilk sözler ise ‘Perdeler Kapanmasın!’ oldu. Birbirinden değerli sanatçılar ve akademisyenlerin bir araya geldiği ödül töreninde, sanatın, özelde tiyatro sanatının toplumda nasıl bir nefes olduğunun altı çizildi.

Hem ödül gecesinden bilgilerin hem de fotoğrafların yer aldığı ek ile birlikte gazetemiz bu ay 40 sayfa. Ödül gecesinin ve ödül listesinin tamamını ödül ek gazetede okuyabilirsiniz. Tiyatro Gazetemizin kasım sayısı manşetiyse; ‘BAKAN ERSOY: AKM BİR BEDEN, ONA RUH KATACAK OLAN SANATÇILARIMIZDIR’

Atatürk Kültür Merkezi’nin açılış töreninde bulunan Nurhan Uslu başyazı köşesinden duyurdu izlenimlerini. Bu ay biz de manşet haberimiz olarak gördük AKM’nin açılışını. Yazının devamı hemen arkasında 2.sayfadan okunabilir.

Dramatik Sahne Sanatları’nın ‘Kadın’ oyununun turne programı da ilk sayfa da gördüğümüz bir diğer haber. 10. Ege Tiyatrolar Buluşması programı afişini de ilk sayfa da inceleyebilirsiniz.

Nurhan Uslu’nun yazdığı AKM’nin açılışı yazısının devamında ise AKM’nin 75 yıllık hikayesi de okunabilir yine 2. Sayfada.

Tiyatro ve Biz köşesinde ise Tamer Levent; ‘Sanata Evet Ödülleri’ diyor 3. Sayfada.

Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı’nın ‘Tiyatronun Beyefendisi Yalçın Dinçer’ yazısı 4.sayfada, Serkan Fırtına’nın ‘Nice Ödüllere’, Kımız Bozkır’ın ‘Devlet Desteği Almak / Alamamak / Almamak Üzerine’, Mustafa Bal’ın ‘Gazişehir Tiyatro Festivalinden İzlenimler’ yazıları 6.sayfadan okunabilir.

Halit Karaata’nın ‘Rolde Karakter Olmak’ ve Zeynep Kaymas’ın ‘Hayat Sahnede!’ yazıları 7.sayfa da, Yaşam Kaya’nın ‘Muamma (2021): “Sirkeci – Halkalı Hattında 4 Gerçek Kadının Muamma’sı!’ ve Metin Güler’in Kaptanın Seyir Defteri köşesinde kaleme aldığı ‘Maltepe Tiyatro Festivali’ yazısı 8. Sayfadan okunabilir.

Erdoğan Eğmen’in ‘Çocuğunuzu bir tiyatro kulübüne göndermeye neden değer?’ ve Oğuz K. Oğuz’un ‘Dört Mevsim Aşk’ yazıları 9.sayfa da sizlerle.

Yalçın Baykul’un Komedyenler Kahvesi köşesinde yazdığı ‘Şansölye’nin Şampanyaları ve Aşk-ı Müebbet’ 10 ve 11.sayfada okunabilir.

Gökhan Yener’in ‘Merhaba. Nasılsınız? Biz Tiyatro Sufle “Aylardan sonra, yıllardan sonra yeniden sahnede onlar’ yazısı 12’de, Zeynep Kaymas’ın Radu Ghilaş ile yaptığı söyleşi 13.sayfada sizlerle.

Melike Birgölge Oyuncu Ergün Demir ile söyleşti; ‘Ergün Demir: Kendine Karşı Pencereden Bakmaktır Oyunculuk!’ 18 ve 19. Sayfalardan okunabilir.

Arzu Taşkın; ‘Antalya’nın Yeni Komedisi Teftiş-i Temaşa’, ‘Antalya’da İn – Yer – Face Bir oyun: Kürklü Merkür’ ve ‘Fiziksel Komedi; Patron’ yazılarını yazdı. 20.sayfadan okunabilir.

Seda Tansuker; ‘Tiyatro Sezonu Bodrum’da Bereketli Başladı’ 21.sayfada yer alırken, Melek Kentmen’in Ayşın ve Yunus Oruç’la yaptığı söyleşisi 22 ve 23.Sayfadan okunabilir.

Müfit Semih Baylan’ın ‘Trabzon’dan Haberler’ yazısı ve Ümit Çetin’in ‘Vefatının 2.yılında Özdemir Nutku ve Atatürk’ yazısı 24. Sayfada,  Ankara Tiyatro Yapımcıları Derneği (ANTİYAP) Başkanı) Ali Nihat Yavşan’ın ‘Ve Perde’ yazısı 25. Sayfada sizlerle.

Burak Süme ‘Yıldız Kenter: Süleyman Demirel’e Aşk Mektubu Yazmıştım!’ yazısıyla 26 ve 27. Sayfalarda okunabilir.

Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede ‘Özel Tiyatrolara Mali Yardımlar ve Tiyatro Ekonomisi’ yazısıyla 28, M.Ümit Görgülü ‘Merkezdışı/Kırsal Tiyatro Çalışmalarına Bir Model: İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları- Sanata Dokunan Ellerde Kir Barınmaz’ yazısıyla 29, Özkan Özdamar ‘Yaşamın aynasıdır Tiyatro Kafa Sahne alkışınız bol olsun…’ yazısıyla sayfa 30 da siz okurlarıyla buluşuyor.

Zeynep Kaymas ise bir kez daha ‘Güney Kıbrıs’tan Antilogos Tiyatrosu, İstanbul’daydı’ yazısıyla bu defa 31. Sayfadan Tiyatro Gazetesi okurlarına sesleniyor.

Dopdolu bir kasım ayı gazetesiyle sizlerleyiz. Yazarlarımızın yazılarının yanı sıra Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları oyunları ve programları, bir çok etkinlik ve habere rastlayacaksınız. Abone olun haberiniz olsun!

www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenizi Tüm Kitapsan, Kırmızı Kedi, Mephisto Kitabevleri ve Temsilciliklerimizden edinebilirsiniz.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...