Giresun Sanat

Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Zafer Çalışkan Parkı’nın Açılışı Yapıldı

Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Zafer Çalışkan Parkı’nın Açılışı Yapıldı
6 kez
13 Kasım 2021 - 0:22

Vali Enver Ünlü, Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Zafer Çalışkan Parkı’nın açılışını yaparak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikti.

Giresun Merkez Çaldağ Köyünde 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrasında selden etkilenen bölgelerde gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında yıkılan binaların yerine Giresun İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan parka, 6 Mayıs 2016 yılında bölücü terör örgütleri mensuplarınca Çaldağ Jandarma Karakol Komutanlığı’na açılan taciz ateşi sonucu Şehit olan Jandarma Karakol Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş Zafer Çalışkan’ın adı verildi.

Şehit Çalışkan’ın adının şehit olduğu bölgede yaşatılması için adının verildiği parkın açılışı, 11 Kasım Perşembe günü Vali Ünlü tarafından yapıldı.

Açılışı gerçekleştirilen Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Zafer Çalışkan Parkı’na Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayelerinde her yıl 11 Kasım günü kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Açılış ve fidan dikim törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, Çaldağ Jandarma Karakolu personeli ile hazırda bulunan Çaldağ Köyü sakinleri katıldı.

Törende konuşan Vali Ünlü, selden etkilenen Çaldağ Köyü sakinlerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Devletimiz büyük ve çok güçlü bir devlet. Ülkemizde meydana gelen her türlü afet ve felaketlerde Milletimizle birlikte Devletimiz anında reaksiyon göstererek, refleks göstererek tüm yaraları hemen sarıyor ve sarmaya da devam ediyor. Tıpkı 22 Ağustos’ta Giresun’unumuzda meydana gelen sel felaketinde olduğu gibi.  Bize de hemen Sayın Bakanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gece yarısı koşup geldiler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çok büyük bir hızla bu bölgedeki yaralarımızı sardılar, sarmaya da devam ediliyor.  Allah Devletimize, Milletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Devlet büyüklerimize, tüm kamu görevlilerine güç kuvvet versin. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. İşimiz kolay değil, 7 gün 24 saat teyakkuzda olmak durumundayız. Güçlü olmak durumundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Allah; Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin.

Bugün de burada diktiğimiz ağaçlarla, dikeceğimiz ağaçlarla, İnşallah Cennet Vatanımız daha da güzel, daha yaşanılabilir ve daha da şirin hale gelsin. Ecdadımızdan miras aldığımız bu güzel vatanı İnşallah gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha güçlü bir şekilde teslim edelim ki onlar da bizden aldıkları bayrağı çok daha yükseklere, ilerilere taşısınlar. Bundan da hiç şüphemiz yok. Bugün Erimez Yayla yolumuzda gerçekleştirdiğimiz fidan dikim etkinliğinde gençlerimizle beraberdik. Hakikaten gönüllü bir şekilde geldiler, bizlerle beraber ağaç diktiler. Gençlerimizin; yeşil vatana, yeşile, ormana ve çevreye olan duyarlılığı bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu parkta da Aziz şehidimizin ismini yaşatacak olmamız bizi ayrıca bahtiyar ediyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan afet sonrası, birçok kez buralarda yaptığımız incelemeler sırasında Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sayın İçişleri Bakanımız ‘buraya şehidimizin ismini verelim, bu parkta yaşasın’ demişlerdi. Sayın Bakanlarımıza söz vermiştim. Bugün Allah’ın izniyle bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Küçük oldu, mütevazı oldu ama güzel bir park oldu. Çaldağı’mız eski bir belde, komşu köylerinde istifade ettiği önemli bir merkez. Hakikaten önümüzdeki günlerde yapılacak olan işyerleri ile ve afet konutları ile inşallah çok daha güzel olacak. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, güzel bir Çaldağı birlikte inşa edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Aziz şehitlerimizin ve bilhassa Zafer Çalışkan şehidimizin de ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...