Giresun Sanat

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ GİRESUN’DA ZİYARETÇİLERE AÇILDI 

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ GİRESUN’DA ZİYARETÇİLERE AÇILDI 
40 kez
18 Kasım 2021 - 14:00

Çanakkale ruhunu hatırlatma hedefi ve ‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’ sloganıyla Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Giresun’a ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan ve Çanakkale’den yola çıkan mobil müze Giresun Atatürk Meydanı’nda ziyaretçilere açıldı.

Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ve İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile birlikte Mobil Müze Tırını gezen Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, Çanakkale Savaşları’nın hangi şartlarda kime karşı verildiğini çok iyi anlamak ve bilmek gerektiğini ifade etti.

Mobil müzenin özellikle gençlerin, öğrencilerin bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmalarına ve Çanakkale ruhunu anlamalarına fırsat yaratacağını dile getiren Öden: “Milli birlik ve beraberliğin, ulus devletin kurulmasında önemli kilometre taşlarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin hatırlatılması ve hatıralarının canlı tutulması amacıyla şehrimize gelen bu müze büyük önem arz ediyor.” dedi.

18-19-20 Kasım tarihlerinde saat 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak tırda ziyaretçiler Çanakkale Savaşından kalma objeleri, fotoğraf ve resimleri görebiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...