Giresun Sanat

Tiyatro Gazetesi 129. Aralık Sayısı Çıktı

Tiyatro Gazetesi 129. Aralık Sayısı Çıktı
15 kez
06 Aralık 2021 - 21:00

 

Tiyatro Gazetesi 129. Aralık Sayısı Çıktı

Bir yıl daha bitiyor…

2021’e veda etmeye az kaldı. Pandemi ile geçen günlerimizde nefes almamızı sağlayan sanat, güzel şeylerle karşımıza çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’ndan daha önce de haberler vermiştik sizlere. 129. Aralık sayımızdaysa manşet haberimizi İzmir’e ayırdık; ‘Azizname İzmirli Seyircisiyle Buluşmaya Devam Ediyor!’

izmirsehirtiyatrolari.com dan ayrıntılı programına da erişebileceğiniz Azizname oyunu ayrıntılarıyla bu ay Tiyatro Gazetesinde!

İlk sayfa da karşımıza çıkan diğer haberler ise şöyle;

Nurhan Uslu’dan Emre Koyuncuoğlu söyleşisi: “Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık” Söyleşiyi 23. Sayfadan okuyabilirsiniz.

Zeynep Kaymas’ın ‘‘Bilinen bir yoldan ilerlerseniz, yeni bir yön keşfedemezsiniz’’ başlıklı söyleşisi de 3.sayfada. Konuğu; 17 yıllık bir profesyonel tiyatro kariyerine sahip olan, Galiçya’da bulunan devlet tiyatrosu Centro Dramático Galego Sanat Yönetmeni, Fran Núñez. Keyifli okumalar…

Burak Süme Pınar Çekirge ile söyleşti;‘‘Koltuk tozuna bulanmış bir isim Pınar Çekirge: ‘Oyuncu olmak için eğitim var, izleyici olmak için eğitim yok!’ başlıklı söyleşi sayfa 4’te.

Melek Kentmen Tarık Şerbetçioğlu ile söyleşti; ‘Her zaman yeni bir şeyler olabilir… Tekrara düşmüyoruz’ Sayfa 18 ve 19’da okurlarıyla.

Seda Tansuker Malcolm Keith Kay ile söyleşti;’Bir Malcom Keith Kay Rejisi:Unutmak’ ile sayfa 9 da, Melike Birgölge Arzu Suriçi Kireççi ile söyleşti;’Arzu Suriçi:Tiyatro Benim Ruh Arkeolojim.’Sayfa 16 ve 17’de okurlarıyla…

İlk sayfa dan gördüğümüz diğer yazılar ise Yasemin Çetin ile devam ediyor: ‘Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 30 yaşında’ Yazının devamı sayfa 20 de, Damla Benuğur ‘‘Kadıköy’de ki özel Tiyatroların Aralık Ayı Programı’’ yazısı ile sayfa 10 ve 11 de siz okurlarıyla…

Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nin Aralık programında Yaşar Gündem’in yönetip oynadığı Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı var. İlk sayfa dan afişi inceleyebilirsiniz.

Bir başka afiş ise 9.İzmir Tiyatro Festivali’nin. ‘Merhaba Dayanışma Direnç Yaşamak…’, ‘Ve unutma bir direniştir aynı gökyüzü altında yaşamak’ sloganlarıyla düzenlenen festivalin ayrıntıları bu ay gazetenizde.

Başyazı köşesinde Nurhan Uslu ‘Tiyatrolar Tüm Umutlarıyla Var Olmaya Devam Ediyor’ diyerek sesleniyor 2.sayfadan.

Büşra Köseoğlu ‘İkibinondokuz aralıktan bugüne’ başlıklı yazısıyla, Hikmet Kaymak ve Murat Fidan ise ‘Geldim Gittim ben seni öldüm’ yazısıyla sayfa 5’te.

Serkan Fırtına ‘Efeler’den aynaya yansıyanlar’ ile Büşra Elmaskaya ise ‘ ‘‘Ayna’’ Efeler’li tiyatro severlerle buluştu’  ile sayfa 6’da.

Halit Karaata ‘Büyüklere Masallar’ ile 7’de, Yalçın Baykul ‘Kızıl Köşkün Dilberleri ve Görünmez Adam’ ile 8’de, Yaşam Kaya ‘Betroffenheit(2021): “21. Yüzyılın en iyi Tiyatro Gösterisi’’ ile sayfa 9’da okurlarını bekliyor.

Gökhan Yener İlter Şen ile söyleşti; ‘‘Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları” iftiharla Sunar. Söyleşiyi 14 ve 15’ten okuyabilirsiniz.

Kımız Bozkır ’Mecburiyet/StefanZweig’ ile ‘Haki Giyen Adamlar’ başlıklı yazılarıyla sayfa 15’te,

A.Kadir Bozkurt Murat Karahüseyinoğlu ile söyleşti; ‘Batı Tiyatrosu Oyun Yazarlığı/Oyun Okuma Önerisi’ ve diğer yandan da Kutsal Kaynak ile söyleşti; ‘Ayan Beyan Doğaçlama’ Sayfa 22’den okunabilir.

Bu ay bir çok kurumun aylık program ve etkinlik takvimlerini de bulabileceğiniz gazeteniz huzurlarınızda.

Abone olun, haberiniz olsun.

www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenize tüm Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri’nden, ayrıca Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...