Giresun Sanat

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ocak Cumartesi günü Giresun’da toplam bedeli 1 Milyar 398 Milyon TL olan 78 adet tamamlanmış projenin resmi açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ocak Cumartesi günü Giresun’da Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğal Gaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Giresun Atatürk Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, geniş bir hak ve özgürlük alanımız, istihdamı ve üretimiyle giderek büyüyen bir ekonomimiz var” dedi.

Konuşmasına Giresun’undaki vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık üç yıldır gelemediğimiz Giresun’u özlemişiz. Şu anda gördüğüm manzaraya bakılırsa Giresun da bizi özlemiş. Karadeniz’in her köşesi gibi Giresun’a olan sevdamız da son nefesimize kadar baki kalacaktır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde millete Türkiye’yi; eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltme sözünü verdiklerini hatırlatarak açılışı yapılan eser ve hizmetleri açıkladı.

“TÜRKİYE, İKİ ASIRLIK KALKINMA MÜCADELESİNİN EN ÖNEMLİ SAFHALARINDAN BİRİNDEN GEÇİYOR”

Türkiye’nin, iki asırlık kalkınma mücadelesinin en önemli safhalarından birinden geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu iki asır boyunca ülkemizi hak ettiği demokrasi ve ekonomi seviyesinin gerisinde bırakmak için oynanan oyunlar yüzünden, milletçe başımıza gelmedik kalmadı. Koskoca Osmanlıyı bu sebeple yıktılar. Binbir zahmet ve fedakârlıkla kurduğumuz Cumhuriyetimizi kadük bırakmak için her yolu denediler. Tek parti faşizminden vesayet gölgesine, darbelerden terör örgütlerine kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Milletimiz, o eşsiz ferasetiyle her defasında bu tuzakları gördü ve bozmayı bildi” dedi.

 “GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKMAK İÇİN GEREKEN HER TÜRLÜ İMKÂNA SAHİBİZ”

Bölgedeki ülkelerin önemli bir kısmının bu sınamaları geçemediğini ve pek çok devletin paramparça olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milyonlarca insan, kendi ülkelerinde veya sığındıkları yerlerde sefalet altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bunların bir kısmına da biz sahip çıktık. Hamdolsun Türkiye olarak bu karanlık dönemi devletimizin bütünlüğüne de, milletimizin birliğine de halel getirmeden geride bıraktık. Şöyle bir etrafımıza ve dünyaya baktığımızda, gerçekten şükredecek çok şeyimiz olduğunu görüyoruz. Bu dönemde sıkıntılar çekmedik mi? Elbette çektik. Bu dönemde bedeller ödemedik mi? Elbette ödedik. Kimi zaman huzurumuz kaçtı, kimi zaman canımız yandı, kimi zaman kanımız döküldü, kimi zaman cebimiz zarar gördü. Ama hamdolsun, bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, geniş bir hak ve özgürlük alanımız, istihdamı ve üretimiyle giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Velhasıl geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkâna sahibiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından platforma davet edilen bakanlar ve protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti.

VALİ ÜNLÜ’DEN TEŞEKKÜR

Açılış törenine katılan Vali Enver Ünlü, yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi. Bu önemli yatırımların ilimize, hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Giresun Atatürk Meydanındaki toplu açılış törenine; Son Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, eski bakanlar, bakan yardımcıları, Vali Enver Ünlü, bakanlık bürokratları, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Giresun İlimizde açılışı yapılan yatırımlar;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Giresun Sosyal Hizmet Merkezi ve İl Müdürlüğü Hizmet Binası İkmal İnşaatı İşi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Hizmet Binası Güçlendirme ve Genel Tadilat İşi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Giresun İli Dereli ilçesi Sütlüce Mahallesi 142 adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, Dereli ilçesi 71 adet Konut, 82 adet Dükkân İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, Giresun İli Doğankent ilçesi Merkez Mahallesi 156 adet Konut 70 adet Dükkân ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, Giresun, Dereli, Doğankent, Tirebolu ilçeleri ve köylerinde 1.Etap 125 adet Ahırlı Köy Evi İnşaatı ve Dereli ilçesi Geçici Konteyner Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, Giresun Merkez, Dereli, Doğankent, Tirebolu ilçeleri ve köylerinde 2.Etap 125 adet Ahırlı Köy Evi İnşaatı ve Doğankent İlçesi Geçici Konteyner Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı; 2021 yılsonu itibariyle Giresun’da 386 km’lik doğalgaz dağıtım hattı imalatı tamamlanmış olup, gerçekleştirilen bu yatırım ile 79 Bin 956 adet potansiyel aboneye ulaşılmıştır. 2021 yılsonu itibariyle abone sayısı 54 Bin 494 adettir. Gerçekleştirilen toplam yatırım tutarı 99 milyon 120 TL’dir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı; 22 Bin 28 seyirci kapasiteli stadyum, 1000 Kişilik Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 3 Bin 500 Kişilik Spor Salonu, 1 adet Merkez Gençlik Merkezi, 1 adet Espiye Gençlik Merkezi, 1 adet Espiye İlçe Futbol Sahası Zemin Değişimi, 500 kişilik Tribün Yapımı ve Aydınlatma Yapımı, 1 Adet 376 Kişilik Görele Öğrenci Yurdu, 1 adet Bulancak Gençlik Merkezi ve 2000 kişilik Beton Tribün, 1 adet Tirebolu Gençlik Merkezi, 1028 kişilik Gülpembe Hatun Öğrenci Yurdu, 1 adet Giresun Çotanak Spor Kompleksi Antrenman Sahasına Atletizm Pisti Yapılması, 4 adet Kapalı Halısaha (Yavuzkemal, Aydındere, Kovanlık ve Karabulduk Beldelerinde) yapımı olmak üzere toplamda 13 adet proje. İçişleri Bakanlığı; Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi Binası yapım işi, Giresun İl Özel İdaresi Hizmet Binası yapım işi, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapım işi, Görele İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapım işi, Doğankent İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası yapım işi, İl genelinde 13 ilçe Afet hasarlarını gidermeye yönelik alt yapı yatırımları (Yol, Menfez, Duvar), 11 İlçe içme suyu yatırımları. Milli Eğitim Bakanlığı; 2 adet 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu, 1 Adet 24 Derslikli Ortaokul Binası ve 1 Adet Lise Kapalı Spor Salonu olmak üzere 4 adet proje. Sağlık Bakanlığı;  Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Giresun Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarı Ek Hizmet Binası, Giresun Görele Çavuşlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binası, Eynesil İlçe Devlet Hastanesi. Tarım ve Orman Bakanlığı; DSİ 226. Şube Müdürlüğü tarafından Giresun genelinde 1 adet Köprü ve Menfez Yapım İşi, 1 adet Dereli Akkaya Köyü Tersip Bendi ve Taşkın Kontrol Yapım İşi, 4 adet Taşkın Kontrol ve Dere Islahı yapım işi. Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü; Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Alt Yapı Geliştirme Projesi ile 1adet Fındık Araştırma Enstitüsü Doku Kültürü Laboratuvarı Kurulum İşi. Doğa Koruma ve Milli Parklar; Aymaç Tabiat Parkı Alan Düzenleme İşi. Ticaret Bakanlığı; Giresun Gümrük Müdürlüğü Kompleksi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Giresun-Dereli-Şebinkarahisar (DOKAP) Yolunda yapımı tamamlanan 6 adet köprü. Adalet Bakanlığı; Giresun İli Bulancak ve Espiye ilçelerinde 2 adet adliye binası. Giresun Belediyesi olarak Giresun İl Merkezinde 22 adet proje. Giresun Üniversitesi; GRÜ Spor Bilimleri Fakültesi Eğitim Binaları Yapım işi, GRÜ Güre Yerleşkesi Sosyal Tesis Binasının Kütüphanene Binasına Dönüştürülmesi İşi, GRÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasının Zemin Katının Yemekhane Binasına Dönüştürülmesi İşi, GRÜ Nizamiye yerleşkesi eski hastane binasının Diş Hekimliği Fakültesine Dönüştürülmesi İşi başta olmak üzere Giresun İl genelinde tamamlanan toplam 78 adet projenin toplam maliyeti 1 Milyar 398 Milyon TL’lik yatırım.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ocak Cumartesi günü Giresun’da toplam bedeli 1 Milyar 398 Milyon TL olan 78 adet tamamlanmış projenin resmi açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ocak Cumartesi günü Giresun’da Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğal Gaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış […]

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Giresun’u Özlemişiz. Giresun da Bizi Özlemiş”

14 kez
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.