Giresun Sanat

“ÇEVRECİ DOSTLAR” KÖYLERİMİZDE 

“ÇEVRECİ DOSTLAR” KÖYLERİMİZDE 
0 kez
21 Şubat 2022 - 12:53

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Çevreci Dostlar adlı çocuk tiyatrosu gösterilen yoğun ilgiden dolayı her Pazar kapalı gişe oynuyor. Minik tiyatroseverler ve aileleri tarafından büyük ilgi gören oyun zaman zaman çift seans olarak oynanıyor.

Oyun sonrası oyunu izleyen minik katılımcılara isimlerine özel olarak hazırlanan “Çevre Dedektifi” kartı veriliyor.

Çocuklara çevre bilinci, genel temizlik ve korona virüs önlemlerinin müzikler eşliğinde eğlenceli bir şekilde aktarıldığı oyuna ilginin beklediklerinden daha fazla olduğunu belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Oyunumuza ilgi gerçekten olağanüstü. Her Pazar sahnelenen oyunumuzda salon doluyor bazı vatandaşlarımız salona giremiyor. Bu nedenle oynanan oyunun ardından yarım saat içerisinde hemen ikinci seansı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Bu sorunu hafifletmek adına köylerdeki okullara giderek oyunu sahnelediklerini belirten Şenlikoğlu, “Şehir merkezinde ikamet eden hemşehrilerimiz oyunumuzu bir şekilde izleyebiliyorlar ancak köylerde yaşayan hemşehrilerimizin ilaveten ulaşım sorunu oluyor. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak adına oyunumuzu köylerimize ve ilçelerimize götürme kararı aldık. Bu kapsamda oyunumuz ilk olarak Dereli Atatürk İlkokulu ve Çalca Şehit Basri Apaydın İlkokulu’nda sahnelendi. Bu hafta ise Kayadibi Mahallesi ve Sarvan köyünü ziyaret edeceğiz. Buraların ardından yine oyunumuzu sırasıyla merkez köy okullarımıza götürmeyi sürdüreceğiz. Geleceğimizin teminatı minik dostlarımıza yönelik eğitici çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz bu kapsamda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Şenlikoğlu ayrıca, Çevreci Dostlar adlı çocuk tiyatrosunun her Pazar günü saat 13.00’da Vahit Sütlaş Sahnesi’nde sergilenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Belediye Kültür Yayınları Şefi Ali Murat Yılmaz’ın yazıp, Genel Sanat Yönetmeni Özden Aydın’ın yönettiği Çevreci Dostlar adlı çocuk tiyatrosunda oyuncular ve teknik ekip ise şu şekilde: Maymun: Duygu Aydın, Sırtlan: Eray Aktaş, Kurbağa: Ali İlker Pir, Anne: Nevin Dizdar, Baba: Fikret Öğüd, Çocuk: Kardelen Karaçam, Sahne Amiri: Ayşe Gül Çavuşoğlu, Ses Efekt: Ergin Kaçmaz, Işık Tasarım: Ziya Kostakoğlu, Dekor Tasarım: Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...