Giresun Sanat

”hilal caz kulübü”

”hilal caz kulübü”
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
41 kez
13 Mart 2022 - 21:10
PAZAR’LIK
dışarısı buz..
evde olmakmış en iyisi..
ve nasıl bi acıdır, şehrimde yaprak dökümü devam ediyo ısrarla.. her dakka birileri ölüyo, ufaldım kaldım artık kapşonumun içinde..
hepi topu bi merhabam olan insanlara bile pek yanıyo içlerim, keşke sevdiğimi daha fazla belli etseydim diye..
geriden gelen öyle çok da önemli birileri yok çünkü..
zavallı giresun’um..
****
yarın 24 saat uyumayı düşünüyorum misal..
yorganıma gömülüp..
pazar yazımı yazayım bari dedim, şimdiden..
****
bakmayın moralsiz bi giriş yaptığıma, işin gerçeği ”huzur” doluyum kardeşlerim..
1) izler, zaten oturdu.. bırak nisan ayını, mayıs sayımızın bile ana hatları belli.. konuşup-yazışıyoruz kurmaylarımla.. 2) belemit, kendi çapında harikalar yaratıyo.. genelde il dışı sevkiyatlarımız sürüyo.. şaşırdık mı il dışı olmasına, tabi ki hayır! zaten buna göre yapmışız planımızı.. 3) fotoğraf kurslarımız büyük bi sevgiyle devam ediyo.. var olsun ömer’im.. 4) türk halk müziği koromuz deseniz olabilecek en emin ellerde..
şöyle açık ediyim galbimden geçenleri; bencileyin ”başkan” sıfatımla, anca edebiyat ve müzik bölümlerimizin işine karışabilirdim, iyi kötü fikir verebilirdim, bilgi-görgü dağarcığım salt bunlara yetebilirdi di mi? (örneğin fotoğraf bölüm başkanımıza ne tavsiye edebilirim, halk oyunları hocalarımıza ne öğretebilirim, haddime midir?)
yahu üst düzey müzik eğitiminden geçmişim, derneğimizde müzikle alakalı her haltın içine girerdim di mi istesem? asla girmedim! çünkü tan türker var bu konunun başında.. yıllardır gözlemlemişim kardeşimi.. hayranlıkla dinlemişim hep.. benden daha iyi tek isim olduğuna karar vermişim giresun’da.. ağzımı bile açmıyorum, tan hoca’mızın var olduğu yerde.. Allah yanımdan yöremden eksik etmesin o’nu..
(aynı şeyi edebiyat bölümü için de ummuştum.. kıymetli sandığım insanlar var idi çünkü.. izler’i de birine emanet edip, böyle uzaktan, gururla takip etmekti amacım.. fakat olamadı bu.. kime güvendimse ”yetersiz” çıktı.. ve ikinci sayıdan (yani 29) itibaren kimseye bırakmadım izler’in inisiyatifini)
(bırakmayı da düşünmüyorum artık.. çünkü yok öyle biri.. kimin haddine 100 yıllık dergiyi yönetmek)
****
Allah kısmet etti, bugün de halkoyunları kurslarımız başladı bilgi yurdu’nda.. yeni bi adım daha atmış olduk.. gözleri ışıl ışıl üniversiteli gençlerimiz geldiler yine, seve-isteye..
(devamı gitar / bağlama kursları, onun devamı resim kursu, onun devamı tiyatro kursu olacaktır.. bunların başlaması için halk eğitim merkezinden gelecek yazıyı, tiyatro kursu içinse ahmet öndaş hıyarının kış uykusundan kalkmasını bekliyoruz)
anlatayım bugün yaşananları biraz;
halk oyunları bölümü için başvuran çocuklarımızla tanıştık, ilkin ben genel bi girizgah eyleyip kenara çekildim.. özetle; ”önce iyi öğreneceksiniz, sonra yarışmalara-festivallere katılıp bana altın madalya getireceksiniz.. hiçbi konuda ikincilik istemiyorum” dedim.. sonra kısa sürede kaynaştık.. iki öğretmenimiz, orhan ve ünal hocalarımız hangi yöreleri öğreteceklerini bildirdiler.. derken, kendisi de bi halk oyunları federasyonu hakemi olan canım olcay’ım çıkagelmesin mi?
bi buçuk saat kadar süren toplantıdan sonra çocukları gönderip, hocalarla planlama yaptık ayrıca.. ”bu gençleri paf takım gibi düşünün, hepsi birinci sınıf öğrencisi zaten, mezun olup giresun’dan gitseler de yerlerine yenileri gelsin.. sistemi lütfen böyle kurun” dedim, diyebildiğimce..
ve ayrıca tüzüğümüzde de yer alması itibarıyla, hilalspor’umuz bünyesinde ”halkoyunları kulübü” kurmaya, böylelikle ulusal anlamda yarışmalara da katılmaya karar verdik..
özetle; bilgi yurdu halk oyunları kursları, hilalspor halkoyunları topluluğuna oyuncu yetiştirecek..
vaziyetimiz budur..
****
ben tüm bunları iki yıl önce birer birer açıklarken ”gürsel ekmekçi hayal görüyor” diyen ahlaksızlar neredeler şimdi?
aman kaybolmasınlar, daha çok madara edecem hepsini..
Allahsız, ahlaksız, edep’siz, şerefsiz, emek ve fikir hırsızı pislikler sizi! yatmaya yeriniz olacak mı acaba? bu giresun toprağı sizi o fesatlığınızla bağrına kabul edecek mi acaba?
sanmam!
Allah’ım ”hilal caz kulübü”nün konserini görmeden canımı almasın, hilalspor’un sarı kırmızılı formaları (atletizm-yüzme-tenis-briç) şehrimde dalgalanmadan gözlerimi kapatmasın..
tek duam budur, geleceğe dair..
****
sevgili kardeşlerim hepinize sağlıklı günler dilerim..
önce Allah’a, sonra türk hekimlerine emanet olunuz..
dr gürsel ötker
giresun ünv. tıp fakültesi mikro el cerrahisi ta eliğizin aşuğu bölüm başkanı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...