Giresun Sanat

48 KEZ MAŞALLAH

48 KEZ MAŞALLAH
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
19 kez
06 Nisan 2022 - 18:50
Yuvamız Yeşilgiresun Matbaası’ndan gelen bilgiler ışığında, İzler’imizin Nisan 2022 sayısının hazır olduğu, 7 Nisan günü piyasaya sunulabileceği anlaşıldı.
Benim için manevi bir anlam taşıyan ”her ayın 7’si” hedefine sanırım ilk kez ulaşıyoruz. Bundan sonra da böyle olmasını dilemekten başka diyecek birşey mi kalırmış?
Mutluyum sevgili dostlarım.
****
İzler’in yazar-çizer kadrosu 45 kişiden oluşmakta. Ama ne var ki bir sayıda (ortalama) 28 kişiye yer verebilmekteyiz. Üşenmedim, saydım. Ölçtüm-biçtim. Aylara böldüm. Çıkan rakam budur.
Peki bunu neden yazdım? Dergimizin ”rahmetliler” grubuna dudak bükenler için yazdım… Hani, ”Sayfaya koymaya adam bulamıyorlar da ölmüşlere yer veriyorlar” muhabbeti!!!!!!
Çamur atmaya çalışıldı ama aslında ne kadar doğru. Çünkü, gerçekten yok o çapta birileri. En azından Giresun’da düzeyli bir edebiyatçı yok. Her önüne gelene yer verip, sayfalarımızı neden sıradanlaştırayım?
Bakın işte… Sevgili kardeşlerim Ali Tirali ve Görkem Özdemir yetişip geldi genç kuşaktan… Sayfaları kaptılar bileklerinin hakkıyla. Bu sayede Naim Tirali ve Fethi Naci gibi rahmetli üstadlar daha az yer bulabilir oldular dergimizde.
Demek ki ”iyi” birilerinin çıkmasını beklemişiz. Gençler yetiştikçe, ölmüşlerimiz elbette sembolik makamlarına çekileceklerdir.
****
Diğer cennette yatanlarımız Fikret Topallı ve Derya Sayın… En yakınlarım. En yürek acılarım… Hiç utanmadan laf edilenlerim…
Eğer sağ olsalardı, Fikret de Derya Abi de çok ama çok etkili olurlardı İzler’in yayın yaşamında. Her an iletişimde olurduk. Bambaşka ufuklara doğru yelken açar, giderdik, tartışmam bile bu gerçeği. Yokluklarını nasıl çektiğimi biliyor musunuz? Nasıl yalnız kaldığımı hesaplıyor musunuz?
Ama görüyorsunuz bir biçimde beraberiz işte.
Onların da İzler’deki varlıkları, yerlerini dolduracak kimselerin Giresun’da henüz doğmadığındandır.
****
Genel Yayın Yönetmeni’miz, şehrin en gerçek entelektüel insanı Yaşar Çakır Ağabey’in önerisi üzerine, Nisan’dan başlayarak, eski hikayecilerimize de yer veriyoruz artık… Ömer Seyfettin ile (Forsa adlı hikayesi) girizgah eyledik. Mayıs’ta Sait Faik ile devam edeceğiz.
Gelecek yergi belli; ”yer doldurmak için”!!!!!
Gülüp geçeceğiz tabi.
Bakın arkadaşlar, ben bu memlekette, hiç ama hiç kimsenin Türk klasiklerini doğru düzgün okuduğunu sanmıyorum, böyle birşeye asla inanmıyorum.
Verdiğimiz hizmet budur: Köklerinizi iyi okuyunuz.
Dedikodularınızı sonra kendi ”mahallenizde” edersiniz. Bize bulaşmayınız.
****
Hep dediğimiz gibi 28. sayıdan devraldık bu kutsal bayrağı… İşte, 48. sayıya getirmişiz. Yol arkadaşlarım çoktan 49. sayıya başlamışlar bile!! Dr. İsmail Çetin dostumun ve Öğr. Gör. Mevlüt Kaya kardeşimin Mayıs yazıları gelmiş şimdiden.
Ön bilgi verebilirim, sakınca yok; 19 Mayıs’ımız, Üç Fidan’ımız, 1 Mayıs’ımız, Giresun Mayıs Yedisi ve Can Akengin & Tıfli dostluğu ana hatlarımız olacak yeni sayıda. (Tıfli, Ordu’lu yerel şair)
Gerisini ben de bilmiyorum!!!!!
****
48. sayı şehrime uğur getirsin.
Sevgi ile, saygı ile.
Gürsel EKMEKÇİ
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ bşk.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...