Giresun Sanat

IV. Ömer Erden Menteşeoğlu Giresun Kent Kültürü Sergisi

IV. Ömer Erden Menteşeoğlu Giresun Kent Kültürü Sergisi
40 kez
12 Nisan 2022 - 13:02
“IV. Ömer Erden Menteşeoğlu Giresun Kent Kültürü Sergisi” 18.04.2022 tarihinde Can Akengin Sergi Salonu’nda açılacaktır. 18 – 22 Nisan 2022 tarihleri arasında beş gün boyunca da ziyarete açık kalacaktır.
Giresun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 15 – 22 Nisan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu tarafından hazırlanan ve 21.04.2016 tarihinde aramızdan ayrılan Emekli Öğretmen, Araştırmacı Yazar Ömer Erden Menteşeoğlu anısına düzenlenen Giresun Kent Kültürü Sergisi’nin bu yıl dördüncüsü gerçekleşecektir.
Geleneksel hale gelen “Ömer Erden Menteşeoğlu Giresun Kent Kültürü Sergisi”nde bu yıl ana tema olarak basın tarihi ve matbaacılık konusu işlenecektir. Daha önceki yıllarda olduğu gibi tarihi fotoğraflar ve belgeler, Giresun basınının nadide gazete ve mecmuaları ayrıca Giresun matbuatında kullanılan klişe, hurufat ve çeşitli objeler sergilenecektir.
Bu yıl toplamda 100 adet nadir gazete, fotoğraf ve belge çerçevelenmiştir. İlk olarak 2017 yılında Hüseyin Gazi Menteşeoğlu tarafından düzenlenen Giresun Kent Kültürü sergisinde yine bu yıl ilk kez Giresun Basın Tarihi’ne ışık tutacak 1910 yılı mart ayında yayın hayatına giren Giresun Gazetesi örneklerine de yer verilmiştir. Ayrıca Osmanlıca belge ve gazetelerin Türkçe çevirileri yapılarak açıklamalar belgelerin altlarına yerleştirilecektir.
Hüseyin Gazi Menteşeoğlu tarafından 21 yıldır sahaf, mezat ve müzayedelerden toplanmakta olan Giresun fotoğraf ve belgeleri dördüncü kez ve yine farklı bir tema ile Giresunluların beğenisine sunulacaktır.
Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı'Vefatının altıncı yılında Erden MENTEŞEOĞLU anısına düzenleyeceğimiz "IV Giresun Kent Kültürü Sergisi" açılışını onurlandırmanız bizleri mutlu edecektir. Düzenleyen Hüseyin Gazi MENT EŞEOĞL 18 Nisan 2022 Pazartesi Can Akengin Sergi Salonu GİRESUN' görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...