Giresun Sanat

DÜNDEN…

DÜNDEN…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
20 kez
04 Ağustos 2022 - 18:38
herhalde bi gün içinde unutmadınız, İLHAN İREM’i yazdım dün.. daha doğrusu, eski yazılarımdan kopyala-yapıştır yaparak bi seçki eyledim kendimce..
az evvel, elbette sulu gözlerle ”ne yazmışım bakiim yahu” diye bi bakış attım yazıya.. ne gördüm??? doğan canku??? Allah Allah dedim? nerden çıktı o?
yalan bişi yazmış olamayacağıma göre????
açtım eski ajandamı..
****
o yıllar..
ADD il başkanı olarak;
1) örgütümü sokağa dökmüşüm.. çünkü işgal yeni başlamıştı, öyle davranmak gerekiyordu.. bi taşra örgütü ne kadar meydan okuyabilirse, o kadar meydan okumuştuk bu işgale.. ”biz buradayız, başaramayacaksınız”!! diye..
başaramadılar..
2) örgütümü yoz siyasetten, chp’nin arka bahçesi olmaktan, chp’de biyerlere gelebilmenin basamağı olmaktan uzak tutmuş, sanatsal işlere ağırlık vermişim..
kitap bastırmak, tiyatro oyunu sunmak, konserler vermek ve büyük sanat insanlarını şehrimde ağırlamak gibi..
konserlere timur selçuk ile başlayıp, alpay ile devam etmiştik.. başardıkça adımları arttırdık tabi.. el sıkıştığım isimlere bakınız;
ilhan irem, doğan canku, tuluyhan uğurlu, erol evgin, oğuz aksaç, bilkent senfoni orkestrası……
****
büyük terör olayları patladı o sıralar ülkemizde.. kitlesel ölümler yaşadık.. ADD bu ortamda eğleniyor dedirtmedim kimseye.. ilkin oğuz aksaç olmak üzere tüm programları iptal ettik.. (oğuz aksaç’ın afişlerini bile asmıştık)
işte o günlerde tahminen 40’ar kez görüşe görüşe az buçuk samimi olduğum isimlerden biri de doğan canku’ydu..
yemin ederim şu an anımsamıyorum o görüşmeyi, ama yazdımsa doğrudur, aramış ve başarı dilemiştir o nazik insan..
****
eh sonra nooldu derseniz..
1) ADD’miz direnişin ve sanatın kalesi olmaktan cayıp, chp’de yer edinmek için her türlü kılığa girenler cemiyeti oldu.. yazık!
2) ben? aklıma eşşek gafalı gız her düştüğünde aşşadaki muhteşem şarkıyı dinler oldum.. aramızda harbiden denizler var, neyleyim ki?
3) bu şarkıyı en son can dostum halilim ile dinledik demin.. saz ile yapılan ara nağmenin son ölçüsünü; ”aynen eee daha daha naber” cümlesine benzetip halilim, beni çok güldürdü.. bestekara sormak gerek, acaba gerçekten de sevdiğine ”eee daha daha naber mi” dedi orada?
sanırım öyledir..
****
eşşek gafalı gız,
biliyom bu sayfadasın..
o şarkı senin içindi..
iyi ol..
İncesaz - Kalbimdeki Deniz
YOUTUBE.COM
İncesaz – Kalbimdeki Deniz
İncesaz – 6 Kalbimdeki Deniz http://geni.us/kalbimdekidenizhttp://www.incesaz.com/http://www.kalan.comhttps://tr-tr.facebook.com/incesazhttps://twitter.com/i…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...