Giresun Sanat

Vali Ünlü, Kerbela Şehitlerini Anma Etkinliği’ne Katıldı

Vali Ünlü, Kerbela Şehitlerini Anma Etkinliği’ne Katıldı
8 kez
11 Ağustos 2022 - 10:29

Vali Enver Ünlü, 10 Ağustos Çarşamba günü Dereli ilçesinde, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dayanışma ve Cemevi Derneği tarafından organize edilen Kerbela Şehitlerini Anma Etkinliği’ne katıldı.

Sütlüce Mahallesi’nde, Zırhlıhan Camii ile Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Cemevi’nin karşılıklı yer aldığı alanda yapılan etkinlikte, Alancık Köyü İmam Hatibi Metin Dikmen, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Dede Mustafa Özer ise açılış konuşmasının ardından dua yaptırdı.

İl Müftüsü Ramazan Topcan tarafından verilen konferansın ardından Vali Ünlü, etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmayı müteakiben Vali Ünlü, Dereli Kaymakamı Okan Yenidünya, İl Müftüsü Topcan, Alevi Dedesi Özer ve diğer katılımcılar alana fidan dikti. Etkinlik kapsamında misafirlere aşure ve yemek ikram edildi.

Vali Ünlü, etkinlikle ilgili yaptığı paylaşımda “Kerbela’yı Anma Etkinliğinde canlarla bir araya gelerek lokmamızı, yasımızı paylaştık, geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturduk, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’i rahmetle yâd ettik. Rabbim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi ebedi kılsın.” dedi.

Fidan dikimi sonrası Vali Ünlü ve beraberindekiler Hacı Bektaşı Veli Kültür ve Cemevi’ni ziyaret etti.

Vali Ünlü, ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı paylaşımda “Matemleri aynı, harcı vicdan ve merhametle karılmış olan bu aziz milletin geleceği de idealleri de kaderi de birdir ve ortaktır. Kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz, gönüllerimizi buluşturduğumuz ve bizleri sevgiyle kucaklayan tüm canlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ve Cemevi ziyaretinin ardından Sütlüce Mahallesi’nde yapılan yatırımlar konusunda İlçe Kaymakamı Yenidünya’dan bilgi alan Vali Ünlü, çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek onlara kitap hediye etti.

Vali Ünlü, Sütlüce Mahallesi’ndeki ziyaretiyle ilgili olarak “Kıymetlilerimizle; Doğanın huzuru, yapılan hizmetlerin güzelliği ve çocuklarımızın gül yüzü bir arada… Yolları ve bahtları açık olsun.” paylaşımında bulundu.

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...